Aru Grupp: suhtlemine pankadega on asjalikumaks muutunud

Väinu Rozental 26. oktoober 2011, 15:36

Ma ei oska kommenteerida, kas laenu on kergem saada või mitte, sest me ei ole viimasel ajal laenu juurde küsinud – meil pole selleks praegu lihtsalt vajadust, ütles Lääne-Virumaa puidutööstuse ASi Aru Grupp juhataja Juhan Viise.

Viise sõnul tegi Aru Grupp päris tõsiseid investeeringuid mitmel aastal enne masu ja selleks võeti ka investeerimislaen. "Me oleme korralikult välja ehitatud ja seepärast me praegu lisainvesteeringuks laenu ei vaja," rääkis ta. "Meil on praegu tegelikult tootmisvõimsust isegi rohkem, kui tänane turg tööd pakub. Ja arvan, et ega toodangu maht lähiaastail ei suurene," märkis ta.

Küll aga on Viise täheldanud pankadega seoses laenude teenindamisega suhtlemisel muutumist positiivses suunas. "Pankadega suhtlemine on täna üsna nii nagu see oli enne masu ehk asjalik ja konstruktiivne," iseloomustas Viise ning meenutas, et pankadega suhtlemine oli eriti pingeline majanduskriisi esimesel aastal.

Äripäev küsib täna ettevõtjatelt, kas pangad on hakanud lahkemalt laenu andma. Päevaküsimuse ajendiks oli Eesti Panga eilne teade, et ettevõtetele septembris väljastatud uute laenude maht oli viimase kolme aasta suurimaid. Varasemate kuudega võrreldes anti ettevõtetele rohkem eelkõige pikaajalisi laene ja liisinguid, mille käive ulatus septembris 226 miljoni euroni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. October 2011, 15:37
Otsi:

Ava täpsem otsing