Romet Kreek • 3. november 2011 kell 8:27

Euroopa börsid Kreeka abi läbilõikamise tõttu all

Euroopa börsid on täna langenud, kuna euroala liidrid peatasid Kreekale abimaksed kuni referendumi läbiviimiseni. Ka Föderaalreservi prognoos pakkus vähe elevust.

„Referendum ei tule millegi vähema üle kui: kas Kreeka tahab jääda euroalale  - jah või ei,“ ütles eile Saksamaa liidukantsler Angela Merkel. Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy ütles, et Kreeka peaministri George Papandreou valitsus ei saa ainsatki senti abi, kui hääletajaid plaani tagasi lükkavad.

Euro stoxx 50 indeks langes 1,1 protsenti. Ühendkuningriigi aktsiaturg langes 0,5 protsenti, Saksamaa 1,1 protsenti, Prantsusmaa 0,7 protsenti, Hispaania 1,5 protsenti, Šveits 0,3 protsenti, Itaalia 1,5 protsenti, Soome 0,5 protsenti ja Rootsi 0,1 protsenti.

Prantsuse suurima panga BNP Paribasi aktsia hind tõusis 0,05 protsenti, 29,70 eurole. Pank pettis analüütikute ootuseid. ING Groepi aktsia hind langes 0,8 protsenti, 5,61 eurole. Hollandi ettevõte teatas töötajate koondamisest.

Hetkel kuum