Rainer Saad • 8. november 2011 kell 15:03

USA börsidel tagasihoidlik algus

USA börside aktsiad andsid mõnevõrra tagasi enda edust pärast seda kui Itaalia peaministrer Silvio Berlusconi võitis parlamendis toimunud hääletuse 2012. a eelarve täitmise üle, hääletuse tulemus näitas, et Berlusconi on parlamendis enamuse kaotanud.  Dow Jones: 12065    -4    -0,03% Nasdaq: 2704    +9    +0,32% S&P 500: 1264    +3    +0,20%

Suurimad tõusjad on olnud pangad, kommunaalettevõtete aktsiad on suurimad langejad. CBOE Volatiilsusindeks VIX, mis mõõdab börside hirmumeeleolusid kaupleb 29 lähedal.

Itaalia peaminister Silvia Berlusconi võitis hääletuse lihthäälteenamusega, saades 308 poolthäält 630-st. Paljud investorid arvavad, et uus valitsus Itaalias rakendaks suuremaid kärpekavasid, mis aitaksid Itaalia massilist võlga vähendada. Itaalia võlakirjade tootlused on see nädal hüpanud uutele kõrgustele, tekitades paljudes küsimust – kas Itaalia suudab enda võlgu iseseisvalt maksta?

Kreekas kogunes valitsuskabinet, et valida uus peaminister.

Hewlett-Packardi aktsia kukkus 1% kui tehnoloogiahiid plaanib müüa enda Palm webOS-i mobiilitarkvara platvormi. McDonald’si aktsia rallis täna kõigi aegade kõrgeimale tasemele kui kiirtoidurestoran teatas paremast kui oodatud oktoobrimüügist. Toyota kukkus 2% kui autotootja kärpis enda aastast kasumiprognoosi. Autotootja 3. kvartali kasumit mõjutasid Tai üleujutus ning kallis Jaapani jeen. Priceline aktsia rallis 5% kui reisifirma teatas kasumi tõusust ning et tellimuste portfell kasvas rohkem kui oodatud.

Dollarindeks, mis mõõdab USA dollari käekäiku 6 suurima valuuta vastu on veerand protsenti languses, indeksi väärtus 76,82.

Hetkel kuum