• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA börsidel tagasihoidlik algus

  USA börside aktsiad andsid mõnevõrra tagasi enda edust pärast seda kui Itaalia peaministrer Silvio Berlusconi võitis parlamendis toimunud hääletuse 2012. a eelarve täitmise üle, hääletuse tulemus näitas, et Berlusconi on parlamendis enamuse kaotanud.  Dow Jones: 12065    -4    -0,03% Nasdaq: 2704    +9    +0,32% S&P 500: 1264    +3    +0,20%

  Suurimad tõusjad on olnud pangad, kommunaalettevõtete aktsiad on suurimad langejad. CBOE Volatiilsusindeks VIX, mis mõõdab börside hirmumeeleolusid kaupleb 29 lähedal.
  Itaalia peaminister Silvia Berlusconi võitis hääletuse lihthäälteenamusega, saades 308 poolthäält 630-st. Paljud investorid arvavad, et uus valitsus Itaalias rakendaks suuremaid kärpekavasid, mis aitaksid Itaalia massilist võlga vähendada. Itaalia võlakirjade tootlused on see nädal hüpanud uutele kõrgustele, tekitades paljudes küsimust – kas Itaalia suudab enda võlgu iseseisvalt maksta?
  Kreekas kogunes valitsuskabinet, et valida uus peaminister.
  Hewlett-Packardi aktsia kukkus 1% kui tehnoloogiahiid plaanib müüa enda Palm webOS-i mobiilitarkvara platvormi. McDonald’si aktsia rallis täna kõigi aegade kõrgeimale tasemele kui kiirtoidurestoran teatas paremast kui oodatud oktoobrimüügist. Toyota kukkus 2% kui autotootja kärpis enda aastast kasumiprognoosi. Autotootja 3. kvartali kasumit mõjutasid Tai üleujutus ning kallis Jaapani jeen. Priceline aktsia rallis 5% kui reisifirma teatas kasumi tõusust ning et tellimuste portfell kasvas rohkem kui oodatud.
  Dollarindeks, mis mõõdab USA dollari käekäiku 6 suurima valuuta vastu on veerand protsenti languses, indeksi väärtus 76,82.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.