Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ansip kutsus Singapuri investoreid Eestisse

  Peaminister Andrus Ansip tutvustas koos esindusliku äridelegatsiooniga Singapuris Eesti ettevõtlustingimusi ja kutsus Singapuri ettevõtjaid enam kasutama Eesti soodsaid investeerimisvõimalusi.

  „Eesti ja Singapur on tuntud soodsa ettevõtluskeskkonna ja kõrgete kohtadega majandusvabaduse edetabelites ning isiklikud kontaktid valitsusjuhtide vahel loovad kindlustunde ettevõtete koostöö arengule ning investeeringutele,“ ütles peaminister Ansip lisades, et näiteid ei ole vaja kaugelt otsida.
  „Eesti aukonsul Singapuris on Singapuri kapitalil põhineva tööstuskontserni Tolaram Grupi juht Sonny Aswani, kes on Eestisse investeerinud üle miljardi krooni ning ta on meie ärikeskkonnaga väga rahul,“ ütles peaminister kohtumisel oma Singapuri kolleegiga.
  Tolaram Grupp, mille peamaja valitsusjuht täna külastas, on alates 1995. aastast Eestisse investeerinud 71 miljonit eurot ning plaanib järgmise viie aastaga kokku Eestisse investeerida 123 miljonit eurot. Äriregistri andmetel tegutseb selle aasta märtsi seisuga Eestis kaheksa Singapuri osalusega ettevõtet, nende seas näiteks Horizon Tselluloosi ja Paberi AS, Horizon Tissue, Phoenix Land AS, Swisshotel Estonia, Status Club ja GuardTime AS.
  Peaministrit saatev logistikaklastri delegatsioon demonstreeris ärifoorumil, millele registreerus 175 potentsiaalset investorit Singapurist, Eesti soodsat asendit ja korralikult väljaarendatud taristut kaupade transportimisel. Vietnamis peaministriga kaasas olnud äridelegatsiooniga liitusid Singapuris mitmed Eesti logistikafirmad, teiste seas on delegatsioonis näiteks Eesti Raudtee, Tallinna Sadam, Esteve ja AS EVR Cargo. Kokku on peaministrit saatvas äridelegatsioonis neljateistkümne ettevõtte esindajad, lisaks Eesti Logistikaklasteri ning Logistika ja Transiidi Assotsiatsiooni, Eesti Arengufondi, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi esindajad, kes otsivad kontakte Singapuri ettevõtjatega.
  Alates 2007. aastast kehtib Eesti ja Singapuri valitsuste vaheline tulumaksudega topeltmaksustamise vältimise ning maksudest hoidumise tõkestamise leping. Läinud aasta märtsist alustas Singapur Euroopa Liiduga läbirääkimisi vabakaubanduslepingu sõlmimiseks, millega loodetakse lõpule jõuda järgmise aasta esimeses pooles.
  Euroopa Liidu ja Singapuri majandussuhetes on märgata positiivset trendi, näiteks läinud aastal kasvas kahepoolne kaubandus lausa 22 protsenti. Euroopa Liit on Singapuri suuruselt teine kaubanduspartner Malaisia järel ja suurim eksporditurg. Singapur oli 2010. aastal Eestile 57. väliskaubanduspartner ning selle aasta esimeses pooles juba 42. Kaubavahetuse käive oli 8,7 miljonit eurot, millest eksport moodustas 3 miljonit eurot.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kakskeelse Eesti visa, aga pöördumatu lõpp
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA aktsiaturg tõusis neljandat nädalat järjest
USA aktsiaturg lõpetas reedel nädala tugeva tõusuga, kui investorite kindlust turgude osas on kasvatanud oodatust madalamad inflatsiooninumbrid, mis näitavad, et inflatsiooni tipp võib olla juba seljataha jäänud. Nii S&P 500 kui Nasdaqi indeks tõusid neljandat nädalat järjest, vahendab Reuters.
USA aktsiaturg lõpetas reedel nädala tugeva tõusuga, kui investorite kindlust turgude osas on kasvatanud oodatust madalamad inflatsiooninumbrid, mis näitavad, et inflatsiooni tipp võib olla juba seljataha jäänud. Nii S&P 500 kui Nasdaqi indeks tõusid neljandat nädalat järjest, vahendab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand: kui iseloomud ei klapi, siis koostööd ei tule
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eesti lahkub Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina koostööformaadist
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.