• Jaga lugu:

  Ansip kutsus Singapuri investoreid Eestisse

  Peaminister Andrus Ansip tutvustas koos esindusliku äridelegatsiooniga Singapuris Eesti ettevõtlustingimusi ja kutsus Singapuri ettevõtjaid enam kasutama Eesti soodsaid investeerimisvõimalusi.

  „Eesti ja Singapur on tuntud soodsa ettevõtluskeskkonna ja kõrgete kohtadega majandusvabaduse edetabelites ning isiklikud kontaktid valitsusjuhtide vahel loovad kindlustunde ettevõtete koostöö arengule ning investeeringutele,“ ütles peaminister Ansip lisades, et näiteid ei ole vaja kaugelt otsida.
  „Eesti aukonsul Singapuris on Singapuri kapitalil põhineva tööstuskontserni Tolaram Grupi juht Sonny Aswani, kes on Eestisse investeerinud üle miljardi krooni ning ta on meie ärikeskkonnaga väga rahul,“ ütles peaminister kohtumisel oma Singapuri kolleegiga.
  Tolaram Grupp, mille peamaja valitsusjuht täna külastas, on alates 1995. aastast Eestisse investeerinud 71 miljonit eurot ning plaanib järgmise viie aastaga kokku Eestisse investeerida 123 miljonit eurot. Äriregistri andmetel tegutseb selle aasta märtsi seisuga Eestis kaheksa Singapuri osalusega ettevõtet, nende seas näiteks Horizon Tselluloosi ja Paberi AS, Horizon Tissue, Phoenix Land AS, Swisshotel Estonia, Status Club ja GuardTime AS.
  Peaministrit saatev logistikaklastri delegatsioon demonstreeris ärifoorumil, millele registreerus 175 potentsiaalset investorit Singapurist, Eesti soodsat asendit ja korralikult väljaarendatud taristut kaupade transportimisel. Vietnamis peaministriga kaasas olnud äridelegatsiooniga liitusid Singapuris mitmed Eesti logistikafirmad, teiste seas on delegatsioonis näiteks Eesti Raudtee, Tallinna Sadam, Esteve ja AS EVR Cargo. Kokku on peaministrit saatvas äridelegatsioonis neljateistkümne ettevõtte esindajad, lisaks Eesti Logistikaklasteri ning Logistika ja Transiidi Assotsiatsiooni, Eesti Arengufondi, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi esindajad, kes otsivad kontakte Singapuri ettevõtjatega.
  Alates 2007. aastast kehtib Eesti ja Singapuri valitsuste vaheline tulumaksudega topeltmaksustamise vältimise ning maksudest hoidumise tõkestamise leping. Läinud aasta märtsist alustas Singapur Euroopa Liiduga läbirääkimisi vabakaubanduslepingu sõlmimiseks, millega loodetakse lõpule jõuda järgmise aasta esimeses pooles.
  Euroopa Liidu ja Singapuri majandussuhetes on märgata positiivset trendi, näiteks läinud aastal kasvas kahepoolne kaubandus lausa 22 protsenti. Euroopa Liit on Singapuri suuruselt teine kaubanduspartner Malaisia järel ja suurim eksporditurg. Singapur oli 2010. aastal Eestile 57. väliskaubanduspartner ning selle aasta esimeses pooles juba 42. Kaubavahetuse käive oli 8,7 miljonit eurot, millest eksport moodustas 3 miljonit eurot.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Raadiohitid: investori kallis viga ja verelaskmine Hiinas
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Nutikas andmete kasutamine avab uued võimalused
Igapäevaselt koguneb üha rohkem andmeid ning nendest on saanud üks väärtuslikumaid ressursse. Andmete kasutusvõimalused järjest laienevad ning üheks suunaks on kindlasti inimeste liikuvusmustrite analüüsimine ning selliste andmete tark kasutamine.
Igapäevaselt koguneb üha rohkem andmeid ning nendest on saanud üks väärtuslikumaid ressursse. Andmete kasutusvõimalused järjest laienevad ning üheks suunaks on kindlasti inimeste liikuvusmustrite analüüsimine ning selliste andmete tark kasutamine.