• Jaga lugu:

  Anomaalia lõpp: mehed on tööl tagasi

  Kriisi tõttu kasvas meeste töötus naistest kõrgemaks, kuid nüüd on tänu ehitussektori kasvule mehed ametis tagasi.

  Töötuse tippajal 2010. aasta alguses oli töötutest ligi kaks kolmandikku mehed, kuid tänavu III kvartalis oli töötuid mehi koguni vähem kui töötuid naisi. Töötute meeste arv vähenes 37 000-ni ja töötute naiste arv samal ajal 40 000-ni.
  „See, et meeste seas oli tööpuudus suurem, oli anomaalia. Põhjus peitus ehitussektoris, kus lühikese ajaga kadus 30 000 töökohta,“ rääkis Eamets. Ta lisas, et suur osa ehitusmeestest sai tänu majanduskasvule töö tagasi ja teine osa on üle lahe tagasi tööle läinud.
  „Kriisiga lõi asjad sassi. See jõujoone muutus on selgelt seotud ehitussektoriga,“ ütles Eamets.
  Eametsa sõnul sõltub tulevikus töötute arv muuhulgas ka Soomest.  „Kui Soome ehitustel mahud vähenevad ja seal tööd pole, siis nad (töötud mehed- toim) tulevad koju ja jäävad töötuks,“ ütles Eamets.
  Teisalt pakkus Eamets, et naiste tööpuudus jääb 11% juurde. „Paljud töökohad on ära kadunud. Need on sektorid, kus on rohkem naisi, nagu õmblus-ja jalatsitööstus,“ sõnas Eamets. Seetõttu ei näe Eamets põhjust, miks peaks õrnema soo tööpuudus vähenema.
  Majandusprofessori hinnangul oli ootuspärane, et III kvartalis üldine tööpuudus vähenes, seda eelkõige tänu hooajalisele tööle. Tuleva aasta esimeses kvartalis võib Eametsa sõnul taas tööpuuduse suurenemist olla, kuid üldiselt jääb see tema hinnangul pikemaks ajaks 10ne protsendi juurde.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Tallinna börsil ei langenud täna ükski aktsia
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Inbank tegi Poola toel teises kvartalis müügirekordi
Eesti finantsettevõte Inbank teatas, et on teinud Poolas tõelise läbimurde ja seda tänu rohepöördele. Panga müügikasvu vedas teises kvartalis Poola äriüksus, mille maht moodustab juba ligi pool ettevõtte kogu müügist.
Eesti finantsettevõte Inbank teatas, et on teinud Poolas tõelise läbimurde ja seda tänu rohepöördele. Panga müügikasvu vedas teises kvartalis Poola äriüksus, mille maht moodustab juba ligi pool ettevõtte kogu müügist.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.