• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Täna  börsil: Itaalia kõrged laenukulud rõhuvad aktsiaid

  Euroopa suurimad aktsiaturud tõotavad täna alustada 0,6-0,8% langusega. Nõrkuses taga on eilne Itaalia võlakirjaoksjon, kus riigil tuli laenata 3 miljardit eurot viimase neljateistkümne aasta kõrgeima - 6,29 protsendise intressimääraga.

  Euroopa turgudele on andnud juba ka „eeskuju“ Aasia börsid, mis on MSCI Asia Pacific Index alusel täna järele andnud 0,9% ning kus samuti tuuakse rõhuvaks faktoriks välja just Itaalia võlakirjaoksjoni.
  Arvestades Itaalia 1,9 triljoni eurost võlakoormat (120%/SKP-st) ei pruugi niivõrd kallis finantseerimine olla riigi jaoks jätkusuutlik. Ainuüksi intressimakseteks läheks sellise laenuraha hinna juures riigil 7,6% SKPst. Erinevalt aga väikesest Kreekast, pole keegi huvitatud Itaalia maksejõuetusest, mis pühiks jalad alt kõigil.
  „Kuna võlakirjaintressid hiilivad taas vaikselt ülespoole, annavad globaalsed aktsiaturud jätkuvalt oma hiljutisi tõuse käest,“ märkis uudisteagentuurile Reuters IG Markets strateeg Stan Shamu.
  Oktoobri lõpus 1,42 dollarini tugevnenud euro vajus eile 1,36 dollari juurde ja on ka täna hommikul selle taseme ümber liikunud.
  Valuutat võib mõjutada täna keskpäeval Eurostati poolt teatavaks tehtav eurotsooni III kvartali majanduskasvu number. Makroanalüütikute poolt oodatav keskmine kasvuprognoos on Bloombergi andmeil 0,2% (võrreldes kvartal varasemaga). Ühtlasi tehakse teatavaks ka riikide SKP-d, kus Eesti võib olla veel auväärsel esimesel kohal.
  Tuntumatest tegijatest avaldavad täna teisel pool suurt lompi oma tulemused Home Depot ja Wal Mart Stores, mis peaks andma indikatsiooni selle kohta kuivõrd tugev on hetkel USA
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Urmas Jaagant: Keskerakonna liikmed peaksid nõudma Ratase tagasiastumist
Keskerakonna kohalike volikogude valimiste tulemus on nagu tomat supermarketi puuviljaletis – kaugelt ja õige valguse all vaadates täitsa ilus, aga tegelikult vaevu heleroosa ning täiesti maitsetu, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Urmas Jaagant.
Keskerakonna kohalike volikogude valimiste tulemus on nagu tomat supermarketi puuviljaletis – kaugelt ja õige valguse all vaadates täitsa ilus, aga tegelikult vaevu heleroosa ning täiesti maitsetu, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Urmas Jaagant.
Volvo Cars sihib 23 miljardi dollarist hinnasilti
Praegu Hiina autotööstusettevõttele Geely Holding kuuluv Volvo Cars teatas, et IPO tuleb hinnavahemikus 53-68 Rootsi krooni (SEK) aktsia kohta, vahendab Reuters.
Praegu Hiina autotööstusettevõttele Geely Holding kuuluv Volvo Cars teatas, et IPO tuleb hinnavahemikus 53-68 Rootsi krooni (SEK) aktsia kohta, vahendab Reuters.
Nortal ostis tüki võlgadega maadelnud idufirmast
Nortal omandas vähemusosaluse küberturvalisuse idufirmas Talgen Cybersecurity, kes võitles veel hiljaaegu ligikaudu 100 000 euro suuruse maksuvõlaga.
Nortal omandas vähemusosaluse küberturvalisuse idufirmas Talgen Cybersecurity, kes võitles veel hiljaaegu ligikaudu 100 000 euro suuruse maksuvõlaga.
Keskerakond kaotas pealinnas ainuvõimu
Keskerakond valimised pealinnas küll võitis, kuid kaotas pikki aastaid kestnud ainuvõimu. Pealinna volikogu saab olema kirju.
Keskerakond valimised pealinnas küll võitis, kuid kaotas pikki aastaid kestnud ainuvõimu. Pealinna volikogu saab olema kirju.