• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euro langus jätkub

  Euro kukkus täna Jaapani jeeni vastu 1 kuu madalaimale tasemele kui Euroopa riikide võlakirjade tootlused tõusid.

  17 riigi ühisraha kukkus teist päeva Ameerika dollari vastu kui Itaalia 10-aastase riigivõlakirja tootluse tõusis üle 7% piiri. Portugal, Iirimaa ja Kreeka olid sunnitud abipaketti küsima kui võlakirjade tootlused üle 7% tõusid.  Dollar ja jeen on täna tõusnud enamus valuutade vastu. Eurole lisas negatiivsust ka uudis, et Saksa investorite usaldus langes 3 aasta madalaimale tasemele.
  „Euro väljavaade on praegusel hetkel negatiivne,” ütles Sebastien Galy, Societe Generale SA valuutastrateeg. „Investorid loobuvad riskiriikide võlakirjadest,” viidates Itaalia ja Hispaania võlakirjadele. 
  Euro kauples täna lõuna ajal USA dollari vastu tasemel 1,3511. Euro odavnes jeeni vastu 0,7% 103,97 jeenini.
  „Kreeka ja Itaalia suhtes on palju ebakindlust,” ütles You-Na Park, Commerzbanki valuutastrateeg. „Euroalas on veel palju ebakindlust, sest on väga keeruline öelda, mis juhtub järgmiseks.”
  Dollarindeks, mis mõõdab USA dollari käekäiku 6 suurima valuuta vastu on tõusnud 0,5% 77,891-ni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Vilepuhujate kaitse uued reeglid – puust ja punaseks
Peagi jõustub Eestis seadus, millega suurendatakse rikkumisest teavitavate isikute, rahvakeeli vilepuhujate kaitset enda isiku väljaselgitamise ja survestamise eest. Ettevõtjatele olulist teemat avab KPMG Baltics riskinõustamise konsultant Kärt Blumberg.
Peagi jõustub Eestis seadus, millega suurendatakse rikkumisest teavitavate isikute, rahvakeeli vilepuhujate kaitset enda isiku väljaselgitamise ja survestamise eest. Ettevõtjatele olulist teemat avab KPMG Baltics riskinõustamise konsultant Kärt Blumberg.
Tallinn ja Vilnius vedasid Balti börsi plussi
Neljapäeval Tallinna börsi indeks tõusis 0,83% 1954,29 punktile. Vilnius kerkis 1,05%, samas kui Riia langes 0,23%. Balti koondindeks ronis 0,77% kõrgemale.
Neljapäeval Tallinna börsi indeks tõusis 0,83% 1954,29 punktile. Vilnius kerkis 1,05%, samas kui Riia langes 0,23%. Balti koondindeks ronis 0,77% kõrgemale.
Esimesel koroonaaastal kasvasid tervishoiukulud Eestis 167 miljoni euro võrra
Möödunud aasta algul puhkenud pandeemia mõju tervishoiule iseloomustavad ühelt poolt suurenenud erakorralised kulud, teisalt seiskunud plaaniline ravi. Seega jäid raviteenuste kulud erakorralise olukorra perioodil võrreldes eelneva aastaga väiksemaks.
Möödunud aasta algul puhkenud pandeemia mõju tervishoiule iseloomustavad ühelt poolt suurenenud erakorralised kulud, teisalt seiskunud plaaniline ravi. Seega jäid raviteenuste kulud erakorralise olukorra perioodil võrreldes eelneva aastaga väiksemaks.
Tallinn saadab koolide põhiastme nädalaks koduõppele
Teisipäeval otsustas Tallinna linnavalitsus, et peale koolivaheaega ehk 1. novembrist jäävad Tallinna munitsipaalkoolide 4.–8. klasside õpilased nädalaks distantsõppele.
Teisipäeval otsustas Tallinna linnavalitsus, et peale koolivaheaega ehk 1. novembrist jäävad Tallinna munitsipaalkoolide 4.–8. klasside õpilased nädalaks distantsõppele.