Pikani tabletivabrik alustab pakkimisega

Katre Pilvinski 17. november 2011, 00:00

"Tegevus on praegu alles varajases faasis, seetõttu ei saa ma palju öelda. Isegi töötajate arvu on raske öelda, kuna see sõltub tootmismahust," rääkis Global Pharma Europe OÜ juhatuse liige Jaanus Pikani Äripäeva uudistekanalile news2biz.

Global Pharma Europe OÜ (GPE) sai oma esimese pakendamise loa ning GMP (Good Manufacturing Practice ehk hea tootmistava) sertifikaadi ning on valmis lähikuudel tootmist alustama. "Me alustame pakendamisega ning eeldame, et saame peatselt hakata tablette tootma," sõnas Pikani.

Pikani sõnul alustab tehas esialgu lepingulist tootmist ning hiljem liigub omatoodanguni. "Omatoodangu arendamisele kulub mitu aastat ning senini jätkame me kindlasti lepingulise tootmisega," lausus ta.

Suurem osa ettevõttest kuulub USA firmale. GPE tootmisüksus asub Tartu Biotehnoloogia Pargis. Ettevõte asutati 2009. aastal ning 2010. aastal omandas USA ettevõte Emerging World Pharma Inc (EWPI) 70% GPEst. Pikani ei soovinud veel investeeringu suurust ega ka teisi olulisi äri iseloomustavaid numbreid avalikustada.

EWPI investeerib geneeriliste ravimite tootjatesse arengumaades, keskendudes kahele piirkonnale: Lääne-Aafrika ja Ida-Euroopa. GPE on ettevõtte esimene investeering Ida-Euroopas. GPE 2010. aasta aruande järgi investeeris ettevõte 84 000eurose käibe juures 52 000 eurot tootmisesse. Lisaks EWPI-le kuulub ettevõtte omanikeringi kolm Eesti erainvestorit, igale kuulub GPEs 10protsendiline osalus. Postimees kirjutas, et GPE üks kaasosanik on Jaanus Pikani.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    05. December 2011, 16:39
    Otsi:

    Ava täpsem otsing