• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pikani tabletivabrik alustab pakkimisega

  "Tegevus on praegu alles varajases faasis, seetõttu ei saa ma palju öelda. Isegi töötajate arvu on raske öelda, kuna see sõltub tootmismahust," rääkis Global Pharma Europe OÜ juhatuse liige Jaanus Pikani Äripäeva uudistekanalile news2biz.
  Global Pharma Europe OÜ (GPE) sai oma esimese pakendamise loa ning GMP (Good Manufacturing Practice ehk hea tootmistava) sertifikaadi ning on valmis lähikuudel tootmist alustama. "Me alustame pakendamisega ning eeldame, et saame peatselt hakata tablette tootma," sõnas Pikani.
  Pikani sõnul alustab tehas esialgu lepingulist tootmist ning hiljem liigub omatoodanguni. "Omatoodangu arendamisele kulub mitu aastat ning senini jätkame me kindlasti lepingulise tootmisega," lausus ta.
  Suurem osa ettevõttest kuulub USA firmale. GPE tootmisüksus asub Tartu Biotehnoloogia Pargis. Ettevõte asutati 2009. aastal ning 2010. aastal omandas USA ettevõte Emerging World Pharma Inc (EWPI) 70% GPEst. Pikani ei soovinud veel investeeringu suurust ega ka teisi olulisi äri iseloomustavaid numbreid avalikustada.
  EWPI investeerib geneeriliste ravimite tootjatesse arengumaades, keskendudes kahele piirkonnale: Lääne-Aafrika ja Ida-Euroopa. GPE on ettevõtte esimene investeering Ida-Euroopas. GPE 2010. aasta aruande järgi investeeris ettevõte 84 000eurose käibe juures 52 000 eurot tootmisesse. Lisaks EWPI-le kuulub ettevõtte omanikeringi kolm Eesti erainvestorit, igale kuulub GPEs 10protsendiline osalus. Postimees kirjutas, et GPE üks kaasosanik on Jaanus Pikani.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.