LHV: hinnang Nordeconi tulemustele on neutraalne

Romet Kreek 21. november 2011, 11:23

Nordeconi majandustulemused olid üldiselt kooskõlas meie ootustega ning seega jääb investeerimistees samaks, kirjutas LHV analüüsis, soovitades aktsiat osta hinnaga 1,50-1,65 eurot.

„Juhtkonnapoolne tuleviku väljavaade ehitussektorile oli samuti positiivsemaks muutunud ning on kooskõlas meie väljavaatega kogu sektoris,“ selgitas Kristo Oidermaa. „Vastavalt prognoosidele jätkasid ettevõtte majandustulemused aeglast paranemist. Lähikvartalitel ootame ettevõtte marginaalide jätkuvat kasvu, kui mängu tulevad uued ning kasumlikumad lepingud. Meie õiglase hinna vahemik Nordeconi aktsia kohta on 1,50-1,65 eurot ning soovitus osta.“

Nordeconi müügitulu kasvas kolmandas kvartalis aasta baasil 29%, küündides 48,8 miljoni euroni, mida oli 8,4% oodatust rohkem. Pärast kahte eelmist negatiivset kvartalit tuli kolmanda kvartali brutomarginaaliks 1,5%, mis ületas LHV oodatud 1,3%-list marginaali.

Perioodi puhaskahjumiks tuli 0,5 miljonit eurot, kuid ootasime kahjumiks 0,7 miljonit eurot. Kolmanda kvartali puhaskahjumis sisaldus ka kinnisvarainvesteeringu müük, mis tõi 0,2 miljonit eurot kasumit. Kui see tehing välja jätta, oleks puhaskahjumi näitaja täpselt LHV ootustele vastanud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. November 2011, 11:28
Otsi:

Ava täpsem otsing