Anne Oja • 24. november 2011 kell 15:13

GoAdventure: turistidel pole Egiptuses turvaprobleeme

Rootsis resideeruv Egiptuse suursaadik Osama Elmagdoubi kinnitusel on Egiptuses Tahriri väljakul toimuv puhtalt poliitilise iseloomuga ega kujuta endast tsiviilelanikele ning turistidele mingit ohtu.

Teisipäeva õhtul andis Egiptuse suursaadik pressikonverentsi, kus selgitati olukorda Egiptuses, võimalikke ohte turistidele ning üldist Egiptuse poliitilist käekäiku, teatas pressikonverentsi korraldanud GoAdventure.

Kõik sündmused, mida telerist näidatakse, toimuvad Kairo ühel tänaval. Kairo linnas elab aga 20 miljonit elanikku ning ühel tänaval toimuv ei mõjuta terve suurlinna elu, rääkimata 500-600 km kaugusel asuvatest kuurortpiirkondadest, edastas GoAdventure kokkuvõtvalt.

Võib arvata, et demonstratsioonid võivad toimuda veel mõne päeva, kuni protestijad jõuavad soovitud tulemusteni. Egiptuses toimuv on demokraatia sündimise protsess, millel on kindlasti kokkuvõttes positiivsed tagajärjed tervele riigile, lisas turismifirma rõhutades, et Egiptus on olnud ja on ka praegu külaliste jaoks turvaline. Ametliku statistika järgi pole turiste juba mitu aastat pea üldse rünnatud.

Egiptuses ei ole probleeme inimeste turvalisusega, on vaid probleeme poliitikaga, vahendas GoAdventure suursaadikut.

Turismireisid Egiptusse toimuvad senini plaanipäraselt. Paanikaga kaasa minna ja plaanitud puhkusereisi tühistada pole mõtet, leiab reisikorraldaja lubades, et olukorra muutudes annab firma sellest kindlasti teada. Samas peaks turistid vältima ka ise rahutuste piirkonda minekut ning sündsusetut käitumist võõral maal.

 

Hetkel kuum