Indrek Kald • 2. aprill 2014 kell 7:12

GoAdventure: Egiptuse kuurortides on rahulik

Ainsa Eesti reisikorraldajana rahutusse Egiptusesse reise jätkav GoAdventure teatas, et selle nädala reisid toimuvad plaanipäraselt, sest kuurortides on olukord rahulik.

GoAdventure'i kinnitusel on nende töötajad Hurghadas ja Sharm el Sheikhis olukorda hindamas ja kontrollitud andmete põhjal on olukord rahulik. Sel nädalal toimuvad Egiptuse puhkusereisid on jõus ja väljumised toimuvad plaanipäraselt, seisab GoAdventure pressiteates.

Lähtudes kohapealsete koostööpartnerite infost, samas arvesse võttes ka Eesti välisministeeriumi hoiatust, tegeleb reisikorraldaja aktiivselt järgmiste reiside osas olukorra hindamisega ning ka otsuse tegemisega, kas järgnevad reisid toimuvad või mitte.

Eesti välisministeerium teatas esmaspäeval, et soovitab seoses suurenenud julgeolekuohuga Egiptuses vältida igasugust reisimist Egiptusesse, sealhulgas turismikuurortidesse Hurghadasse ja Sharm el Sheikhi.

Tarbijakaitseamet väljendas eile heameelt, et reisikorraldajad TezTour ja Novatours võtsid välisministeeriumi hoiatust tõsiselt ja lõpetasid Egiptuse reisihooaja planeeritust varem.

"Loodetavasti jõuab samale seisukohale ka reisikorraldaja GoAdventure OÜ. Vastasel juhul soovitab amet reisibüroodel lõpetada GoAdventure'i reiside vahendamise Egiptusesse, arvestades ministeeriumi ohuhinnangut ja soovitust vältida reisimist Egiptusesse," lisas amet pressiteates.

2006 loodud GoAdventure on üks neljast suurest Eesti reisikorraldajast. Ettevõttes töötab üle 30 inimese. Põhiliselt pakutakse reisipakette Egiptusesse, Türki, Bulgaariasse, Araabia Ühendemiraatidesse ja Taisse.

GoAdventure on osa Vene omanikega holdingfirmast Tourism Holding & Consulting, mis tegutseb üheksas riigis. Grupi 38 turismiga seotud ettevõtet annavad tööd 1200 inimesele, sealhulgas kuuluvad sinna luksushotellid ja oma lennukompanii Metrojet. Grupi üldkäive on 390 miljonit eurot. GoAdventure tagatisraha on 1,5 miljonit eurot.

Hetkel kuum