Rainer Saad • 25. november 2011 kell 13:56

Itaalia maksejõuetus hävitaks euro

Saksamaa kantsler Angela Merkel     ja Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy nõustusid Itaalia peaministri Mario Montiga, et Itaalia alistumine võlakriisis hävitaks euro.

„Sarkozy ja Merkel kinnitasid oma toetust Itaaliale, öeldes, et Itaalia kokkuvarisemise tagajärjel kaoks ka ühisraha euro,” ütles Monti täna valitsuskabineti ministritele Roomas. „Euro kollaps viiks ummikseisu Euroopa integratsiooniprotsessi ning sellel oleksid ettearvamatud tagajärjed.”

Ühisraha euro on täna dollari vastu langenud 0,4%, valuutapaari väärtus on 1,3267, mis on 7 nädala madalaim tase.

„Võlakriis on jõudnud teelahkmele. Poliitikud kas annavad alla turu survele või mitte,” ütles Rabobanki valuutastrateeg Jane Foley. „Turg karjub eurovõlakirjade järele või Euroopa Keskpanga sekkumisele osta massiliselt kokku riikide võlakirju.”

Dollariindeks, mis mõõdab USA dollari käekäiku kuue suurima valuuta vastu, on täna tõusnud 0,4%, indeksi väärtus 79,274. Lloyds Banki strateegid usuvad, et dollariindeks võib testida oktoobri tippu, kui indeksi väärtus oli 80. Dollarit peetakse ohutuks valuutaks, mida investorid ebakindlatel aegadel ostavad.

 

Hetkel kuum