• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Itaalia maksejõuetus hävitaks euro

  Saksamaa kantsler Angela Merkel     ja Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy nõustusid Itaalia peaministri Mario Montiga, et Itaalia alistumine võlakriisis hävitaks euro.

  „Sarkozy ja Merkel kinnitasid oma toetust Itaaliale, öeldes, et Itaalia kokkuvarisemise tagajärjel kaoks ka ühisraha euro,” ütles Monti täna valitsuskabineti ministritele Roomas. „Euro kollaps viiks ummikseisu Euroopa integratsiooniprotsessi ning sellel oleksid ettearvamatud tagajärjed.”
  Ühisraha euro on täna dollari vastu langenud 0,4%, valuutapaari väärtus on 1,3267, mis on 7 nädala madalaim tase.
  „Võlakriis on jõudnud teelahkmele. Poliitikud kas annavad alla turu survele või mitte,” ütles Rabobanki valuutastrateeg Jane Foley. „Turg karjub eurovõlakirjade järele või Euroopa Keskpanga sekkumisele osta massiliselt kokku riikide võlakirju.”
  Dollariindeks, mis mõõdab USA dollari käekäiku kuue suurima valuuta vastu, on täna tõusnud 0,4%, indeksi väärtus 79,274. Lloyds Banki strateegid usuvad, et dollariindeks võib testida oktoobri tippu, kui indeksi väärtus oli 80. Dollarit peetakse ohutuks valuutaks, mida investorid ebakindlatel aegadel ostavad.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
USA Toidu-ja Ravimiamet hääletas kolmanda vaktsiinidoosi vastu
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.