Aivar Hundimägi • 1. detsember 2011 kell 11:17

Parts ajakirjanikele: ärge kleepige silte

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, kelle erakonnakaaslastel on elamislubadega äritsemise kahtlus, ütles täna, et kahtlusi ebaeetilises või lausa ebaseaduslikus tegevuses tuleb esmalt kontrollida.

Parts avaldas muret, et ajakirjanikud püüavad sildistada kogu IRL-i kui rahvuslik-konservatiivset erakonda ja sellele spekulatsioone külge kleepida, vahendab Delfi.Ta kinnitas valitsuse pressikonverentsil, et ise ta erakonnakaaslaste ettevõtmisest ei teadnud. "Teadsin, et nad tegelevad ettevõtlusega, et nad suhtlevad erinevates riikide, aga mind seni ei ole väga huvitanud, miks ma peaksin sekkuma," rääkis ta.

Eile paljastas ETV saade "Pealtnägija" ulatusliku elamislubade vahendamise äri Vene ärimeestele, mida viisid läbi IRL-i poliitikud Siim Kabrits, Indrek Raudne ja Nikolai Stelmach. Raudne ja Stelmach on olnud Partsi lähikonnas. Näiteks on majandusminister usaldanud neile riigifirmade nõukogu kohad. Enne riigikogusse valituks osutumist oli Raudne Tallinna Sadama nõukogus. Stelmach sai aga hiljuti Eesti Raudtee nõukogu liikmeks.

Hetkel kuum