Aivar Hundimägi • 4. detsember 2011 kell 15:56

IRLi 79 liiget nõuavad  tagasiastumist

79 IRLi liiget nõuavad Eesti elamislubade müümise skandaali tõttu majandusminister Partsi ja siseminister Vaheri tagasiastumist.

"Pöördume eestseisuse poole erakonna IRL maine tugeva rikkumise tõttu.ETV saates „Pealtnägija“ esitatud informatsioon erakonna juhtivate poliitikute moraalitust ärist seab kahtluse alla Isamaa ja Res Publica Liidu alalhoidliku konservatiivse maailmavaate.Indrek Raudse lahkumine Riigikogust ja Nikolai Stelmachi lahkumine Tallinnalinnavolikogust ei lahenda tekkinud probleemi, sest eetilisi järeldusi toimunust ei tehtud.

Erakonna eestseisuse otsustest sõltub, millist suunda IRL edaspidi sammuma hakkab. Meie, allakirjutanud, soovime, et erakonna juhtkond võtaks vastu järgnevad otsused:Riigikogu liikme staatusest tagasi kutsuda lisaks Indrek Raudsele ka Siim Kabrits;teha erakonna volikogule ettepanek kiiremas korras ministri ametist tagasi kutsuda Juhan Parts ja Ken-Marti Vaher;Indrek Raudne ja Nikolai Stelmach ei saa jätkata erakonna IRL liikmetena.

Eelpool mainitud isikud on Isamaa ja Res Publica Liidu mainet ja tulevikuperspektiive tugevalt kahjustanud. Loodame siiralt, et erakonna eestseisus mõistab olukorda sama reaalselt ja tegutseb vastavalt erakonna liikmete pöördumisele," seisab pöördumises.

"Kui homme ei tehta eetilist lahendust, siis läheb maja põlema ehk väga paljud lahkuvad IRLst. Laiemalt pole see ainult IRLi küsimus, vaid kogu Eesti poliitika küsimus," ütles üks allakirjutanutest Aimar Altosaar.

IRLi eestseisus koguneb erakorralisele koosolekule esmaspäeva hommikul.

Hetkel kuum