• Jaga lugu:

  IRLi poliitikud ajavad elamislubade äri

  IRLi poliitikud Indrek Raudne ja Nikolai Stelmach ajavad Eesti elamislubadega äri, klientideks Vene kodanikud, kes tänu elamislubadele saavad vabalt Euroopas reisida.

  Riigikogu liikme Indrek Raudse ja Tallinna volikogu liikme Nikolai Stelmachi nn elamislubade äri tõi päevavalgele eilne ETV saade Pealtnägija. Mõlemad mehed on mõjukad tegijad IRLis, kes naudivad näiteks majandusminister Juhan Partsi soosingut.
  Raudse ja Stelmachi sõnul võib nende tegevust nimetada investeerimisbürooks.
  Pealtnägija kinnitusel kasutavad Stelmach ja Raudne oma poliitilist mõjuvõimu ja teevad oma äri nimel ka lobitööd. Üks näide puudutab elamislubade kvooti, mis on 0,1 protsenti elanikkonnast ehk umbes tuhat inimest aastas. Kui varasematel aastatel jäi kvooti alati üle, siis tänavu oli see juba augustiks otsas. Oktoobris tõstis siseminister Ken-Marti Vaher tänavust piirnormi 336 võrra ja seda nii, et juhatuse liikmed tänavu rohkem elamislubasid juurde ei saa, aga kõik teised saavad, sh Stelmachi ja Raudse kliendid. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Tallinna börsil ei langenud täna ükski aktsia
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.