Aivar Hundimägi • 1. detsember 2011 kell 10:11

Anvelt: Raudne ja Kabrits selgitagu

Riigikogu korruptsioonikomisjon vaatab üle Siim Kabritsa ja Indrek Raudse majandushuvid, kirjutab uudisteportaal ERR.

Riigikogu korruptsioonikomisjoni esimees Andres Anvelt (SDE) ootab IRLi fraktsiooni kuuluvatelt kolleegidelt Siim Kabritsalt ja Indrek Raudselt põhjalikke selgitusi nende tegevuse kohta elamislubade vahendamisel Vene ärimeestele ning kavatseb üle kontrollida nende majandushuvide deklaratsioonid.Anvelt ütles, et juriidiliselt tundub kõik korrektne olevat, aga kui hakata sisu poole vaatama, siis tegelikult müüdi fiktsiooni ehk mugavat võimalust saada Euroopa Liidu elamisluba, kirjutab uudisteportaal.

Anvelt lisas, et selles valguses paistab kummalisena ka fakt, et sama erakonna siseminister Ken-Marti Vaher on küsinud sisserändekvoodi suurendamist. "Kusjuures, kui ta seda küsis, ütles ta, et planeeritud sisserändekvoodi äkklõppemine võib olla seotud fiktiivsete elamislubade arvu suurenemisega, siis minult on küsimus, kas ta siseministrina, siis kui ta läks seda sisserändekvooti suurendama, on lasknud ka oma ametkonnal seda oletust kontrollida," küsis Anvelt.

"Küsimus on tahtmises. Praegusel juhul ma ei näe, et seda on tahetud teha ja see jätab väga mõruda maitse suhu," lausus Anvelt.

Eile paljastas ETV saade "Pealtnägija" ulatusliku elamislubade vahendamise äri Vene ärimeestele, mida viisid läbi IRLi poliitikud Siim Kabrits, Indrek Raudne ja Nikolai Stelmach.

Hetkel kuum