• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pangad jätkavad püksirihma pingutamist

  Vaatamata viimaste kvartalite ilusatele kasuminumbritele tegelevad pangad endiselt aktiivselt kulude kärpimisega.

  Näiteks SEB pank on otsustanud osa ruume välja rentida ja selle pealt järgmisel aastal 300 000-400 000 eurot kokku hoida. "Praeguse seisuga üürime välja 1000 m2. Meil on Tallinnas kaks pinda, tõime teisest kohast osa inimesi tagasi peamajja," kommenteeris SEB panga haldusjuht Leho Lugna ja lisas, et tegemist on siiski töötajate ümberpaigutamise, kui töötajate arvu vähendamisega.
  "Meie uus kontorisüsteem muutus kabinet-tüüpi kontorist avatud kontoriks. Kasutame ruumi efektiivsemalt," märkis panga kommunikatsioonijuht Silver Vohu ja lisas, et uus rentnik on pangal ka juba olemas, kuid nime ei saa avalikustada, sest leping on veel allkirjastamata. Haldusjuhi Leho Lugna sõnul teeb pank iga päev tööd selle nimel, et efektiivsemalt tööd teha.
  Sampo Panga juhi Aivar Rehe sõnul on ka nende jaoks efektiivsus olulisel kohal. "Oleme saavutanud 2011. aasta 9 kuu kokkuvõttes taseme 40,2% ning järgneval perioodil soovime püsida samal tasemel," märkis Rehe, kelle sõnul vähenes panga töötajaskond 2009. aasta esimesel poolel 14%. Septembri lõpu seisuga töötab Sampo Pangas 545 inimest.
  "Börsiettevõtte filiaalina ei saa 2012. aasta kohta anda enneaegset teavet, kuid meie suund on selge - soovime hoida saavutatud efektiivset pangandusmudelit. Sellest tulenevalt kujunevad ka lõplikud otsused," märkis pangajuht.
  Nordea finantsuhi Mari Avarmaa sõnul on nende töötajate arv püsinud selle aasta jooksul stabiilne ning sama arevu nähakse ka aastal 2012. "Järgmisel aastal on Nordeas tähelepanu all tulude mõõdukas kasv, stabiilsed kulud ja optimaalne kapitali kasutus.  Kui üldisemalt kommenteerida pankade konteksti, siis olukorras, kus kapitalinõuded pankadele karmistuvad, turu kasv on tagasihoidlik ning konkurents tihe, on just kulude optimeerimine kindlasti üks edukuse eeldusi," märkis finantsjuht.
  Autor: Aivar Hundimägi, Kaisa Gabral
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Heade tulemuste hooaeg jätkub: S&P tõusis viiendat päeva järjest
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.