Pajula: tasub teha varuplaane

Indrek Kald 06. detsember 2011, 11:23

Eurotsooni osalise lagunemise tõenäosus on piisavalt kõrge selleks, et õigustada ettevõtte juhtkondade jaoks mitmesuguste ennetusplaanide koostamisega kaasnevaid kulutusi, ütles SEB ökonomist Hardo Pajula.

Tema sõnul on väga väike tõenäosus, et 10. detsembriks – mil on lõppenud järjekordne tippkohtumine Brüsselis – on eurotsoon päästetud ja eelkõige sellepärast, et ühtegi lihtsalt ja lühiajalist lahendust pole olemas. "Isegi usaldusväärse ja piisavalt laiapõhjalised päästmiskava kokku panek on ju vaid vajalik, kuid paraku mitte piisav tingimus," sõnas Pajula Delfile.

"Praegu oleme nii mõneski mõttes kriisi oaasis, aga kui Rootsi kivid peaksid hakkama kiiremini kukkuma, siis kostavad põntsud kohe ka siia," lisas ta. Rootsi sõltub omakorda suuresti Saksamaast ja viimase käekäik on tihedalt seotud eurotsooni tulevikuga ning ring ongi täis, kinnitas SEB ökonomist.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    08. December 2011, 07:15
    Otsi:

    Ava täpsem otsing