• Jaga lugu:

  Rahandusministeerium ei jaga S&P pessimismi

  Rahandusministeerium ei jaga S&P pessimistlikku tonaalsust, mis puudutab euroala tulevikku ja suutlikkust-

  Eilne S&P otsus puudutab euroala tervikuna, kuna reitingu alandamise hoiatuse on saanud 15 euroala riiki. See näitab agentuuri üldist hoiaku muutust ja ELi otsustusprotsesside terava kritiseerijana soovitakse ilmselt mõjutada Euroopa Ülemkoguks valmistuvaid liikmesriike konstruktiivsete lahenduste leidmisele, kommenteeris ministeerium pressiteate vahendusel.
  Euroalaga ühinemine ning majanduse kiire taastumine koos konservatiivse eelarvepoliitilise joone hoidmisega tõid kaasa Eesti riigireitingute tõstmise 2011. aasta suvel aegade kõrgeimale tasemele. Käesoleva aasta augustis tõstis S&P Eesti reitingut kahe sammu võrra tasemele AA- ja tunnustas sellega Eestit seniste sammude ja senise majanduspoliitika eest.  Samuti tõstis sama agentuur alles hiljuti Swedbanki ja SEB panga reitinguid.
  Eesti riigi varade ja kohustuste jaoks ei oma võimalik reitingumuudatus kiiret mõju. Kui riik peaks tulevikus soovima laenu võtta ja reiting on tõepoolest alanenud, siis see võib kulusid tõsta. Samas ei ole rahandusministeeriumil jätkuvalt kavas turgudelt laenata. Suuremate pankade ja ettevõtete jaoks on olulisem nende endi reiting ning reaalne "raha hind" turgudel, mille juures reiting on ainult üks muutuja.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Senat on heaks kiitmas Bideni taristu plaani
USA senat liigub sel nädalal 550 miljardi dollari suuruse taristuplaani vastuvõtmise poole, mis oleks aastakümnete suurim avaliku sektori kulutus avalikeks töödeks, vahendab Bloomberg.
USA senat liigub sel nädalal 550 miljardi dollari suuruse taristuplaani vastuvõtmise poole, mis oleks aastakümnete suurim avaliku sektori kulutus avalikeks töödeks, vahendab Bloomberg.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Nordica sai iseseisvaks lennufirmaks
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.