6. detsember 2011 kell 8:43

S&P: oht on suurenenud

Reitinguagentuuri S&P Euroopa peaanalüütik Moritz Kraemer kaitses agentuuri ähvardust langetada Saksamaa ja teiste euroala riikide reitingut.

„Otsus euroala riikide reitingud üle vaadata on seotud sellega, et meie arvates võivad riskid, mis lähtuvad praegusest kriisist, võivad lähinädalatel oluliselt tõusta,“ vahendab Reuters Kraemeri täna hommikul telekanali ARD hommikuprogrammis öeldut. Kraemeri sõnul on tegemist süsteemse usalduskriisiga, mis ei piirdu mitte ainult üksikute riikidega, vaid läheneb üha enam euroala tuumale.

Kriis ei puuduta mitte ainult riikide finantseerimist, vaid ka pankasid. „Majanduslanguse oht on suurenenud,“ ütles Kraemer, ja seda mitte ainult Euroopas, vaid kogu maailmas. Ning sellest võib olla puudutatud ka Saksamaa.

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum