Kaisa Gabral • 21. detsember 2011 kell 6:02

Estonian Air saab Soome lendamise eest 150 000 eurot toetust

Kajaani omavalitsus ja Kajuun Etu OY maksavad Estonian Airile 150 000 eurot, selleks, et eestlaste lennufirma saaks lennata ühe aasta jooksul Tallinna ja Kajaani vahel, kirjutas yle.fi.

Tegemist on osaga Kajaani turunduskampaaniast ja teisipäeval saavutatud kokkuleppe põhjus on see, et Kajaani maakond peab muutuma kergemini ligipääsetavaks. Estonian Air on kinnitanud, et lennud Tallinna ja Kajaani vahel algavad 3. aprillist.

Toetuse tõttu on lennupiletid soodsamad ja edasi-tagasi pääseb umbes saja euroga.

"See on kohalike omavalitsuste ja lennujaamade endi otsustada, kuidas nad uute sihtkohtade avamist või uute lennufirmade tulekut toetavad. Regionaalsete lennujaamade puhul on see üsna tavaline praktika, et uute sihtkohtade avamist stimuleeritakse erinevate turundustegevustega,  mille eesmärgiks on muuta sihtkoht turistidele  ja ärimeestele võimalikult atraktiivseks. Turundustegevuse, mille suuruses ja tegevustes lepitakse kokku, viivad läbi lennujaamad ja/või kohalikud omavalitsused ise," kommenteeris Estonian-Airi pressiesindaja Ilona Eskelinen.

 

 

 

Hetkel kuum