• Jaga lugu:

  Iraani riaal kukkus ajaloo madalaimale tasemele

  Iraani valuuta riaal kukkus eile USA dollari vastu ajaloo madalaimale tasemele, kuna rahvusvaheliste sanktsiooniide tõttu suuremasse majandusliku isolatsiooni sattumise ohus läks riaal paanikamüüki, kirjutab NYTimes.

  Riaali kurss on nõrgenenud juba kuid, kuid dramaatiline langus toimus teisipäeval. Iraani poolametlik meedia (Mehr News Agency) avaldas uudise, et valitsus otsustas katkestada kaubandussuhted Araabia Ühendemiraatidega, kuna viimane toetas USA sanktsioone Iraani vastu.
  Iraani asepresident Mohammad-Reza Rahimi lükkas selle hiljem ümber, kuid Iraani ärimeeste ja kaubanduskompniide seas vallandus riaali müügipaanike teiste valuutade suhtes. Araabia Ühendemiraadid on Iraanile peamine ekspordivärav.
  Iraani uudisteagentuuri Farsi andmetel maksis dollar eile õhtul Teheranis 15 150 riaali võrreldes paari päeva eelse 13 400 riaaliga. Oktoobri lõpus sai veel dollareid umbes 7000 riaaliga, mis tähendab, et mõne kuuga on riaali kurss langenud dollari suhtes enam kui 50 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Alliksaar: hinnad kerkivad, kuid pelgalt see ei pruugi õnne õuele tuua
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Nokia kasumiüllatus julgustas analüütikuid hinnasihte tõstma
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Pfizer ja Moderna tõstsid koroonavaktsiini hinda
Vaktsiinitootja Pfizer tõstis Euroopa uutes tarnelepingutes COVID-19 koroonavaktsiini hinda enam kui veerandi võrra ja Moderna üle kümnendiku võrra, kirjutab Financial Times.
Vaktsiinitootja Pfizer tõstis Euroopa uutes tarnelepingutes COVID-19 koroonavaktsiini hinda enam kui veerandi võrra ja Moderna üle kümnendiku võrra, kirjutab Financial Times.
Kirju taustaga ärimees sai maksuameti üle väikese võidu Kohtuvaidlus on kestnud pea 10 aastat
Eile jõudis järgmisesse etappi Toomas Tammele kuuluva ettevõtte T.R. Tamme Auto pea kümne aasta eest alanud kohtuvaidlus maksuametiga. Tamm on pikalt üritanud tõestada, et ta pole maksupettuses osalenud ning nüüd tühistaski kohus suurema osa nõudest, kuigi pettuse toimumises ei kahtle.
Eile jõudis järgmisesse etappi Toomas Tammele kuuluva ettevõtte T.R. Tamme Auto pea kümne aasta eest alanud kohtuvaidlus maksuametiga. Tamm on pikalt üritanud tõestada, et ta pole maksupettuses osalenud ning nüüd tühistaski kohus suurema osa nõudest, kuigi pettuse toimumises ei kahtle.