Väinu Rozental • 10. jaanuar 2012 kell 13:38

Maidla vallavanem: maksutulu kasv ei pruugi jätkuda

Üksikisiku tulumaksu laekumise positiivne kõver keeras detsembris allapoole ja see tekitab väikese ohutunde, et tõus ei pruugi jätkuda, ütles Maidla vallavanem Hardi Murula.

„Üksikisiku tulumaksu laekus eelmise aasta detsembris vähem kui mullu novembris,“ tõdes Murula.

Äripäev avaldas eile maksuameti andmed, millest nähtub, et kõige enam on üksikisiku tulumaksu laekumine kasvanud 2011. aastal võrreldes 2010. aastaga mitte sugugi Tallinna läheduses asuvates valdades. Kõige enam, 28,2% on tulumaksu laekumine tõusnud Rõngu vallas. Järgnevad Luunja vald (tõus 17,6%), Noarootsi vald (16,7%), Vastse-Kuuste vald (15,1%), Haaslava vald (14,6%), Rannu vald (14,1%), Maidla vald (14%) jt.

Äripäev küsis mitme selle tabeli tipus oleva valla juhilt, miks on maksutulu nende vallas kasvanud.

Hardi Murula sõnul pole uusi ettevõtteid Maidla valda viimasel ajal rajatud ja samuti pole ta kuulnud, et kohalikud ettevõtted oleksid töötajate palka tõstnud. „Tegelikult käib väga palju meie valla inimesi tööle väljapoole, näiteks Rakverre või Jõhvi,“ lausus ta. „Ju siis sealsetel ettevõtetel on paremini läinud.“

Hetkel kuum