Virge Haavasalu • 18. jaanuar 2012 kell 14:10

Atonen: Eesti Energia investeering Leetu sõltub tingimustest

Eesti Energia investeering Leedu tuumajaama projekti sõltub puhtalt tingimustest, ütles Eesti Energia nõukogu liige Meelis Atonen.

“Võib juhtuda, et see on mõistlik, võib juhtuda, et see ei ole mõistlik, aga enne ei tahaks ma öelda, kui tingimused on lõplikult selged,” rääkis Atonen, lisades, et kuna tegemist on strateegilise otsusega, siis seda ei langeta üks äriühing. “See on minu arvates riigi kõrgema poliitilise juhtkonna otsus,”  märkis Atonen.

Küsimusele, kust tuleks välja öeldud üks miljard eurot, ütles endine majandusminister, et raha peab leidma ikka Eesti Energia ise. "See on tehnika küsimus, kas riik laiendab ise aktsiakapitali ja selle kaudu saab raha, mis ei ole probleem, sest riik saab seda teha, või tuleb ettevõttel laenu võtta või võlakirju välja anda," selgitas Atonen.

Eesti Energia välisprojektid ei ole tema hinnangul Leedu tuumajaamaprojektile mingid konkurendid, vastas ta küsimusele, kas olemasolevad projektid võiksid rahaliselt kannatada. "Nendega ikka toodetakse väärtust juurde ja tuuakse lisaraha," avaldas Atonen lootust välisprojektidest rääkides.

Kui Eesti tarbijad hakkavad Leedu tuumajaamast mõistliku hinnanga elektrit ostma, siis ei ole Atoneni arvates probleemi. Ta ütles, et tema ei ole see inimene, kes võiks öelda, kui kalliks võiks kogu Leedu tuumajaama projekt maksma minna.

 

Hetkel kuum