Rivo Sarapik • 8. veebruar 2012 kell 13:11

Loe ACTA-memo, mis annab Ansipile kindluse

ACTA on ülimalt õige asi, ütles peaminister Andrus Ansip riigikogus. Äripäev toob ära memo, millel tema väide tugineb.

Tegemist on jaanuari lõpus justiitsministeeriumi koostatud 2,5 lehekülje pikkuse dokumendiga.

Eesti Interneti Kogukonna (EIK) juhatuse esimees Elver Loho kommenteeris kaks nädalat tagasi, et see ACTA-analüüs kordab ammu kritiseeritud väiteid ning jätab põhjendamata seisukoha, mille kohaselt ACTA on kooskõlas Eesti seadustega.

"Juba eelmisel nädalal sahistati justiitsministeeriumis koostatud analüüsist, milles väidetavalt leiti, et kõik on kõige paremas korras," ütles Loho. "Pärast mõningat ametnike poolt jooksutamist õnnestus lõpuks analüüs kätte saada ning selgus, et alusena on kasutatud Euroopa Komisjoni 24. juuni analüüsi, mida on rahvusvahelisel tasandil erinevad juristid detailselt kritiseerinud," märkis ta.

"Palusin justiitsministeeriumi ametnikel saata dokument täismahus koos kõigi lisadega. Sain vaid kaks ja pool lehekülge teksti, kus on lihtlausetena kirjas, et ministeeriumi arvates pole vaja Eesti seadusi muuta. Tundub, et kas süvitsi ei analüüsitud midagi või ei jäänud sellest kirjalikku jälge maha," lisas ta.

Hetkel kuum