• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Keskerakond ei toeta Kreeka abipaketti

  Keskerakonna fraktsioon ei toeta riigikogus eelnõu, mille jõustumisel saab Kreeka EFSFi kliendiks, sest Eesti majanduslikus olukorras pole mõistlik anda teisele riigile üle 300 miljoni euro suurust garantiid.

  Keskerakondlase Rainer Vakra sõnul on Kreeka edusammud viimase pea kahe aasta jooksul olnud minimaalsed. "Peame ebaõiglaseks, et Eesti maksumaksjad kannatavad teiste tegemata jätmiste arvelt," märkis ta. "Euroopa Liidus on aastakümneid nähtud vaeva selleks, et turumehhanisme lõhkuda ja juurutatud veidrat plaanimajandust. Kriisis on halvasti juhitud plaanimajandus, mitte Euroopa," lisas Vakra.
  Tema sõnul ei ei toeta Keskerakond seda, et Eesti käendab endast rikkamaid probleemriike. "Eriti kui arvestada seda, et panustame EFSFi SKPga võrreldes rohkem kui teised riigid," märkis Vakra, Euroopa Liidu asjade komisjoni liige.
  Uus rahasüst ei lahenda tema hinnangul probleeme ning tegu on vaid ajutise turgude rahustamisega. "Tegelikult jäävad aga probleemid lahendamata ning kui need mõne aasta pärast uuesti plahvatavad, saab tulekahju olema palju suurem. Arvestada tuleb, et aprillis toimuvad Kreekas parlamendi valimised, mistõttu pole sugugi selge, et kärpekava reaalselt ka ellu viiakse," selgitas Vakra.
  "Taaskord surutakse Eesti parlament kummitempli rolli ning kiidetakse heaks otsuseid, mida erinevad valitsuse liikmed on juba ammu kolleegidele õhtusöökidel lubanud," nentis ta ning lisas, et Eesti ühiskonnas puudub taaskord selge diskussioon ja arusaam selle sammu tagajärgedest.
  Täna annab valitsus Riigikogule üle otsuse eelnõu, mille jõustumisel saab Kreeka EFSFi kliendiks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.