Alyona Stadnik • 23. veebruar 2012 kell 11:03

Ansip: sellist aega ei saabu, kus ei ole riigireetureid

Peaminister Andrus Ansip ütles tänasel valitsuse pressikonverentsil, et meil ei tasu luua illusiooni, et saabub aeg, kui ühtegi reeturit meie riigi teenistuses enam pole.

"Nii Herman Simmi kui ka Aleksei Dresseni juhtumid kinnitavad, et vastuluure pool on kaitsepolitseis väga hästi välja arendatud," märkis Ansip.

Ansip tunnistas, et alati saab paremini, aga selleks oleks vaja ressursse. "Küsimus on selles, et kust neid võtta. Valitsusel ei ole imelist rahamasinat, et me saame ümber jagada vaid seda, mis maksumaksjad on maksnud," ütles ta.

"Meil ei tasu luua illusiooni, et saabub aeg, kui ühtegi reeturit meie riigi teenistuses enam pole," rõhutas Ansip.

Ta lisas, et me peame arvestama sellega, et huvi meie kaitsepolitsei ja eriteenustuste vastu võib mõne teise riigi eriteenistusel olla päris suur.

Ansipi sõnul teadis ta Dresseni võimalikest rikkumistest juba ammu. "Võib-olla olen ma praegu vähem emotsionaalsem kui Simmi juhtumi puhul, aga sellel on ka konkreetsed põhjused. Emotsionaalsem olin ma siis, kui mind Dresseni juhtumist informeeriti ning see oli juba üksjagu aega tagasi."

Tallinna lennujaamas peeti eile pärast pikka operatsiooni kinni kapo endine juurdlusspetsialist Aleksei Dressen ja tema abikaasa Viktoria, keda kahtlustatakse riigireetmises. Väidetavalt edastasid nad aastate jooksul infot Vene eriteenistusele FSB.

Hetkel kuum