Koit Brinkmann • 7. mai 2012 kell 4:58

Opositsioon: Paldiski linnajuhid soosivad kahte ärigruppi

Opositsioon süüdistab Paldiski linnavõimu kahe ärigrupi soosimises ning neile kasulike kinnisvaratehingute tegemises.

Paldiski linnavalitsus kolis rendipindadele, vana linnavalitsuse maja müüakse maha, lisaks plaanitakse esindusruumideks osta tühjalt seisev hotell-restoran Valge Laev. Kõikide nende kinnisvaratehingute taga on volikogu koalitsiooniga seotud suurärimehed.Uute ametiruumide üürimise vähempakkumisel tegi ainsana pakkumise OÜ Pakri Plaza, mille üheks omanikuks on firmade kaudu Heiti Hääl. Pakri Plaza renoveeris linna keskel asuva endise ohvitseride ühiselamu, mille juurde ehitati ka ruumid Konsumi poe jaoks.

Volikogu esimees, Heiti Hääle firmadest palka saav Nikolai Pitšugov pidas seda tehingut väga heaks. "Igakuine renditasu uute ruumide eest on võrreldav vana hoone ülalpidamiskuludega ning lisaks saab linn vana hoone müügist arvestatava rahasumma, mida annab targalt kasutada muude sotsiaalobjektide investeeringutel," selgitas ta.

Märtsis toimunud volikogu istungil kinnitati avaliku kirjaliku enampakkumise tulemused, millega müüakse senine linnavalitsuse kinnistu Paldiski Sadamate AS-le. Kaheksast poolthääletanust on kolm saadikut samas ettevõttes tööl. Sadama suuromanikuks on Aleksei Tšulets, kes kandideeris enda nimekirjaga ja osutus ka valituks, kuid lahkus volikogust õige pea.

Volikogu opositsiooni liikmeid panevad need kinnisvaratehingud hoopis pead vangutama. "Kuna linna juhivad praegu kaks äriettevõtet ehk Paldiski Põhjasadam ja Alexela Terminal, siis nende huvides otsuseid ka tehakse. Need ei ole avalikes huvides tehtud tehingud, see on erahuvide kaitsmine," arvas sotsiaaldemokraat Andrei Martõnjak.

Paldiski linna volikogu esimees Nikolai Pitšugov ütle, et tal on siiralt kahju, kui kauaaegne linnaametnik ja volikogu  liige Martõnjak nimetab linna suuremaid ja olulisi tööandjaid "grupeeringuteks". “Võin kinnitada, et võim Paldiski linnas on rahva poolt demokraatlikult valitud volikogu käes,” ütles ta.

Paldiski linna kinnisvaratehingutest saab pikemalt lugeda tänasest Äripäevast.

Hetkel kuum