Romet Kreek • 12. juuli 2012 kell 7:00

Peugeot koondab 9600 töötajat

Euroopa suuruselt teine autotootja PSA Peugeot Citroen sulgeb ühe tehase Prantsusmaal ja vähendab teises tootmist, kuna piirkonna automüük on kukkunud järjest viiendat aastat, vahendab Bloomberg.

Nende sammudega koondab ettevõte veel 3600 töökohta, mis viib üldise koondamiseesmärgi 9600-le.

Peugeot' sulges 39aastase tehase Aulnay’s ja vähendab tootmist Rennes'is. Peugeot' autoüksus raporteerib esimese poolaasta 700 miljoni eurosest tegevuskahjumist. Alates möödunud aastast on autotootja põletanud umbes 200 miljonit eurot kuus. Tuleva aasta lõpuks loodab Prantsuse ettevõte viia äritegevuse rahavoo nulli.

Peugeot vähendas Euroopa automüügi prognoosi. Varem ootas ettevõte viieprotsendist müügikadu, nüüd aga juba kaheksaprotsendist müügilangust.

„Olen täiesti teadlik tänase teate tõsidusest ja šokist ning emotsioonidest, mis kerkivad ettevõtte ümber,“ ütles juhatuse esimees Philippe Varin. „Kriisi sügavus ja vastupidavus mõjutab meie äri Euroopas, mis on meid pannud äri reorganiseerima.“

ACEA prognoosi kohaselt müüakse Euroopa Liidus tänavu 12,2 miljonit sõidukit. See on väikseim müük alates 1995. aastast ning 21protsendine kukkumine 2007. aasta tipust.

Esimesel poolaastal vähenes Peugeot' müük maailmas 13 protsenti. Renault kaotas kõigest 3,3 protsenti müüki, kuna müük välismaal neutraliseeris nõrka koduturgu. Renault loobus eile 2012. aasta müügieesmärgist ja ettevõtte juht Jerome Stoll ütles, et Euroopa autoturg ei parane kriisieelsele tasemele enne 2018. aastat.

Esimesel poolaastal langes Peugeot' tehaste koormatus aastataguselt 86 protsendilt 76 protsendile.

Hetkel kuum