Katre Pilvinski • 16. juuli 2012 kell 7:34

Hollande on Peugeot' kärpekava vastu

Prantsusmaa president Francois Hollande ütles, et ei saa tolereerida PSA Peugeot Citroeni plaani sulgeda üks tehas ja koondada 14 000 töökohta.

Hollande'i sõnul on vaja uuesti läbi vaadata Peugeot kahjumi vähendamise ning tootmisvõimsuse tõstmise plaanid, vahendas Bloomberg. Valitsus annab analüüsi tulemustest teada veel sel kuul, 25. juulil, samuti meetmetest Prantsusmaa autotööstussektori turgutamiseks.

Mais presidendiks valitud Hollande lubas Prantsusmaa “vallandamiste paraadile” lõpu teha.

Peugeot teatas eelmisel nädalal, et sulgeb ühe tehase Prantsusmaal ja vähendab teises tootmist, kuna piirkonna automüük on kukkunud järjest viiendat aastat. Nende sammudega koondab ettevõte veel 3600 töökohta, mis viib üldise koondamiseesmärgi 9600-le.

Hetkel kuum