• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kaugliini juht teenib 1300 eurot kuus

  Sebe ASi omaniku Hugo Osula sõnul on bussijuhtide palk kommertsliinidel hetkel konkurentsivõimeline ja palku kolmekordistada pole võimalik.

  Ettevõtja Ülo Pärnits märkis Äripäeva konverentsil Äriplaan, et Eestis on palgad 3-4 korda madalamad kui Skandinaavias ning palgavahed on kolossaalsed. Pärnits pani ettevõtjatele südamele, et nood oma töötajate palgad üle vaataksid. Samas on tema sõnul Eestis ettevõtteid, kus võiks näiteks kohe mitu korda palka tõsta.
  Hugo Osula nõustub Pärnitsaga selles osas, et Eesti bussijuhid väärivad ligi kolm korda kõrgemat palka, sest vaid nii saab olla konkurentsivõimeline põhjanaabrite palgatasemega ja hoida häid spetsialiste kodumaal, kuid praeguses Eestis pole see tema hinnangul võimalik. 
  "Kahjuks tänases Eestis tulenevalt ühistranspordi korraldamisest raha selleks ei ole. Kui kommertsliinidel saavad vedajad veel ise juhtide palgataset reguleerida, siis avalikud hanked on üles ehitatud vaid madalaimale hinnale tuginedes. Ainult hinnale tuginemine omakorda loob võimaluse eduks neile ettevõtetele, kes maksvad palka mitte üle 700 euro bruto. See omakorda põhjustab paremate juhtide lahkumise avalikelt liinidelt," kommenteeris Osula e-kirjas.
  "Kommertsliinidel on Sebe seadnud eesmärgiks investeerida saadud tulu tagasi ettevõttesse. Ainult nii saame pakkuda reisijatele nauditavat ühistransporti ja töötajatele meeldivat töökeskkonda. Tööandjana oleme kaks viimast aastat  tõstnud töötajate palkasid ning püüame olla bussiturul ettevõte, kes maksab parimat palka ja kus töötavad ka parimad bussijuhid," märkis Osula. "Sebe kaugliini bussijuhid teenivad kuus normtööajaga umbes 1000-1300 eurot," lisas ta.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
USA aktsia futuurid ennustavad tõusu jätkumist
Tänast päeva on USA suuremad aktsiaindeksite futuurid alustanud tõusuga ning USA suuremate aktsiaindeksite rekordid on kasvule viinud ka Aasia suuremad börsiindeksid
Tänast päeva on USA suuremad aktsiaindeksite futuurid alustanud tõusuga ning USA suuremate aktsiaindeksite rekordid on kasvule viinud ka Aasia suuremad börsiindeksid
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Majutusasutuste kogemused hullude klientidega: poissmehed leiavad alati vahukustuti üles
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.