Kaisa Gabral • 27. september 2012 kell 14:34

Kaugliini juht teenib 1300 eurot kuus

Sebe ASi omaniku Hugo Osula sõnul on bussijuhtide palk kommertsliinidel hetkel konkurentsivõimeline ja palku kolmekordistada pole võimalik.

Ettevõtja Ülo Pärnits märkis Äripäeva konverentsil Äriplaan, et Eestis on palgad 3-4 korda madalamad kui Skandinaavias ning palgavahed on kolossaalsed. Pärnits pani ettevõtjatele südamele, et nood oma töötajate palgad üle vaataksid. Samas on tema sõnul Eestis ettevõtteid, kus võiks näiteks kohe mitu korda palka tõsta.

Hugo Osula nõustub Pärnitsaga selles osas, et Eesti bussijuhid väärivad ligi kolm korda kõrgemat palka, sest vaid nii saab olla konkurentsivõimeline põhjanaabrite palgatasemega ja hoida häid spetsialiste kodumaal, kuid praeguses Eestis pole see tema hinnangul võimalik. 

"Kahjuks tänases Eestis tulenevalt ühistranspordi korraldamisest raha selleks ei ole. Kui kommertsliinidel saavad vedajad veel ise juhtide palgataset reguleerida, siis avalikud hanked on üles ehitatud vaid madalaimale hinnale tuginedes. Ainult hinnale tuginemine omakorda loob võimaluse eduks neile ettevõtetele, kes maksvad palka mitte üle 700 euro bruto. See omakorda põhjustab paremate juhtide lahkumise avalikelt liinidelt," kommenteeris Osula e-kirjas.

"Kommertsliinidel on Sebe seadnud eesmärgiks investeerida saadud tulu tagasi ettevõttesse. Ainult nii saame pakkuda reisijatele nauditavat ühistransporti ja töötajatele meeldivat töökeskkonda. Tööandjana oleme kaks viimast aastat  tõstnud töötajate palkasid ning püüame olla bussiturul ettevõte, kes maksab parimat palka ja kus töötavad ka parimad bussijuhid," märkis Osula. "Sebe kaugliini bussijuhid teenivad kuus normtööajaga umbes 1000-1300 eurot," lisas ta.

 

Hetkel kuum