• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tõstame palku!

  Kui aastal 2008 oli Jüri Käo esimene, kes soovitas palku kärpida, siis täna usub ta, et järgmisel aastal pole ettevõtjail palkade tõstmisest pääsu.

   "Aastal 2008 oli palkade kärpimine vältimatu, ka koondamised. Riik on teinud julgeid samme, et ta avaliku sektori palku 5% tõstab ja see tuleb ettevõtetesse üle," lausus Käo ja lisas, et ennatlikku palkade kasvu teha siiski ei tasu, sest tuleb ikkagi vaadata, et ka tootlikkus kasvaks.
  "Peame oma ettevõttes vaatama seda, kust tuleb palgakasv? Kas paneme hinda juurde nagu Eesti Energia seda teeb? Kuskilt tuleb seda tootlikkust ju tõsta. Palgatõusust kellelgi pääsu pole. Tööjõukulud kasvavad ja ka ka järgmisel aastal on sellega tegelemine ja palgatõusule katte leidmine ettevõtjate peamine ülesanne," lausus Käo.
  Ettevõtja hinnangul on majanduskriis turu ümberjagamise aeg ning sel ajal leiab ka häid investeerimiskohti. Samas tõdes ta, et hüppelist majanduskasvu oodata ei tasu. "Mina lähiaastateks jõulist kasvu ei prognoosi, seda ei tasu oodata. Tuleb väike lauge majanduskasv, see on hea aeg firmadel rahulikult mõelda, mida ja kuidas teha. Kui buumiajal ehitasid kõik suuri maju ja müüsid neid botikutega läbisegi ning kogu aeg oli tunne,et jääd hiljaks, siis nüüd saab rahulikult areneda ja tegutseda sellel alal, milles ollakse kõige tugevamad," märkis Käo, kelle hinnangul tasub raha panna ikkagi sellesse alasse, mida tuntakse kõige paremini.
  "See on kõige turvalisem. Meie ettevõte on vana aja majanduse ettevõte, kõik on käegakatsutavad asjad. Me pole uue majanduse äri täna, me ei julge sinna sisneda," lisas ettevõtja.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Nädala lood: Enefit Greeni triumf ja kuidas kurikuulus ärimees oma esimese miljoni teenis
Käesoleval nädalal hullutas lugejaid kõik, mis puudutas Enefit Greeni börsiletulekut. Selleks on ka põhjust – Enefit Greeni aktsiaid märgiti üle rohkem kui neljakordselt ning aktsiahinnaks kujunes 2,9 eurot, mis on pakkumise seatud hinnavahemiku ülemises pooles. Tegu on Baltimaade börside rekordiga.
Käesoleval nädalal hullutas lugejaid kõik, mis puudutas Enefit Greeni börsiletulekut. Selleks on ka põhjust – Enefit Greeni aktsiaid märgiti üle rohkem kui neljakordselt ning aktsiahinnaks kujunes 2,9 eurot, mis on pakkumise seatud hinnavahemiku ülemises pooles. Tegu on Baltimaade börside rekordiga.
Indrek Kasela Enefiti IPOst: kodanikuna takka ei kiida, aga investorina olnuks patt mitte osaleda
PRFoodsi juht Indrek Kasela tõdes, et ei kiida Enefit Greeni tegevust heaks, kuid investorina kasutas siiski võimaluse ära ning märkis ettevõtte IPO-l aktsiaid.
PRFoodsi juht Indrek Kasela tõdes, et ei kiida Enefit Greeni tegevust heaks, kuid investorina kasutas siiski võimaluse ära ning märkis ettevõtte IPO-l aktsiaid.