Kaisa Gabral • 26. september 2012 kell 8:59

Tõstame palku!

Kui aastal 2008 oli Jüri Käo esimene, kes soovitas palku kärpida, siis täna usub ta, et järgmisel aastal pole ettevõtjail palkade tõstmisest pääsu.

 "Aastal 2008 oli palkade kärpimine vältimatu, ka koondamised. Riik on teinud julgeid samme, et ta avaliku sektori palku 5% tõstab ja see tuleb ettevõtetesse üle," lausus Käo ja lisas, et ennatlikku palkade kasvu teha siiski ei tasu, sest tuleb ikkagi vaadata, et ka tootlikkus kasvaks.

"Peame oma ettevõttes vaatama seda, kust tuleb palgakasv? Kas paneme hinda juurde nagu Eesti Energia seda teeb? Kuskilt tuleb seda tootlikkust ju tõsta. Palgatõusust kellelgi pääsu pole. Tööjõukulud kasvavad ja ka ka järgmisel aastal on sellega tegelemine ja palgatõusule katte leidmine ettevõtjate peamine ülesanne," lausus Käo.

Ettevõtja hinnangul on majanduskriis turu ümberjagamise aeg ning sel ajal leiab ka häid investeerimiskohti. Samas tõdes ta, et hüppelist majanduskasvu oodata ei tasu. "Mina lähiaastateks jõulist kasvu ei prognoosi, seda ei tasu oodata. Tuleb väike lauge majanduskasv, see on hea aeg firmadel rahulikult mõelda, mida ja kuidas teha. Kui buumiajal ehitasid kõik suuri maju ja müüsid neid botikutega läbisegi ning kogu aeg oli tunne,et jääd hiljaks, siis nüüd saab rahulikult areneda ja tegutseda sellel alal, milles ollakse kõige tugevamad," märkis Käo, kelle hinnangul tasub raha panna ikkagi sellesse alasse, mida tuntakse kõige paremini.

"See on kõige turvalisem. Meie ettevõte on vana aja majanduse ettevõte, kõik on käegakatsutavad asjad. Me pole uue majanduse äri täna, me ei julge sinna sisneda," lisas ettevõtja.

Hetkel kuum