• Jaga lugu:

  Riho Unt: kriisiaastad sundisid palgatöötajad ettevõtjateks

  SEB analüüs näitas, et kriisiaastad tegid paljudest palgatöötajatest ettevõtjad, palju on panustatud uuendustesse ning kasvanud on ekspordipotentsiaal.

  Täna tegi SEB ülevaate Eesti ettevõtete tervislikust seisundist. Pank tõi välja, et kriisiaastatel on kogutud edu ja seda tuleb ära kasutada.
  SEB Panga juhi Riho Undi sõnul sundis majanduskriis paljusid endisi palgatöötajaid suunduma isikliku ettevõtte juurde: teenindusvaldkonnas toimus võrreldes 2008. aastaga 2,5 kordne kasv. Palju on juurde tekkinud mikroettevõtteid, mis on oma olemuselt paindlikud ja suutelised kriise üle elama.
  SEB hinnangul on ekspordipotentsiaali paljudel ettevõtetel. Ärikultuur on paranenud, ettevõtted investeerinud uude tehnoloogiasse, tegelnud kriisiaastatel kulude ja arendustegevusega. Samuti on Eesti ettevõtetel väga hea stardipositsioon – kuid on suur risk teha valestart võttes liiga palju või vähe riski. Nii kaob kogutud edu.
  “Üheks Eesti eduteguriks on paindlike ettevõttete suur hulk,” leidis Unt. Paindlikud ettevõtted aga kohanevad paremini uute turgudega ja leiavad uusi väljundeid.
  Eesti ettevõtted on Undi sõnul võrreldes Euroopaga panustanud enam uuendustegevusse. Samas ka investeeringud on kaalutletumad kui enne kriisi.
  “Investeeringute osas on meie ettevõtted muutunud targemaks. Tasakaal on selgelt märgatav,” sõnas Unt.
  Eriti rõõmustav on Undi sõnul ekspordi kasv. “Ja mitte ainult Harjumaal ja Tallinnas. Kasv on laiaulatuslik,” ütles Unt ja lisas, et seda näitavad pea kõik maakonnad. “Meil on edasiminekuks üsna hea baas. On loodud enesekindlus,” rääkis Unt.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.