Romet Kreek • 9. oktoober 2012 kell 12:10

LHV: Premia Foodsi käive võib jääda eesmärgile alla

Premia Foods teatas kolmanda kvartali müügitulemused, mis jäid ootustega võrreldes nõrgaks, kirjutas LHV analüütik Kristo Oidermaa panga finantsportaalis.

Premia käive kahanes aastaga 1,9 protsenti, 23,6 miljoni euroni ning kõigi segmentide tulemus oli meie prognoosidest nõrgem, teatas ta.

Jäätise segmendi käive kasvas aastaga seitse protsenti ning taaskord oli kasvu näha Venemaal (+14% aastaga). Premia ise vaatab 2. ja 3. kvartalit koos ning seal jäi müük alla nii mullustele kui ka tunamullustele tulemusele. Seega suvi polnud jäätisele soodne, kirjutas Oidermaa.

Kalamüük kahanes ca 15% eelmise aastaga. Üks languse põhjuseid on ka maailmaturu hinna langus ja seetõttu ka kalahinna langus poes. Samas kuue kuu järel oli mahu kasv 10% ja nüüd üheksa kuu järel vaid 3,3%, mistõttu võib LHV teatel eeldada, et 3. kvartal ei olnud ka mahuliselt midagi head.

Ettevõtte aasta müügitulu eesmärk oli 93,5 miljonit eurot ning meie viimane prognoos oli 90 miljonit eurot. Hetkel näib, et jäädakse ka meie prognoosidele märgatavalt alla, kirjutas Oidermaa LHV analüüsis.

Hetkel kuum