Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Premia Foodsil kerge käibe langus

  AS Premia Foodsi kolmanda kvartali jäätise- ja külmkauba müük jätkas stabiilselt, kuid allajäämine tuli kalasegmendist.

  Premia 2012. aasta 3. kvartali auditeerimata konsolideeritud käive oli 23,6 miljonit eurot, aastatagusele tulemusele jäi see alla 0,5 miljoni euro ehk 1,9 %-ga.
  Ettevõtte 9 kuu käibeks kujunes 66,8 miljonit eurot, 2011.aasta võrreldava perioodi tulemus oli parem 1,5 miljoni euro ehk 2,2% võrra.
  Vaatamata ka 3.kvartalis jätkunud keskmisest kehvemale suveilmale suutis Premia jäätist müüa ligi 7% rohkem kui 2011.aasta samal perioodil, sealjuures Vene turul kasvas käive 3.kvartalis tervelt 14% võrra.
  2012. aasta 2.-3. kvartali koondtulemus jäi 2011.aasta kuumale suvele alla vaid 0,9 miljoni euroga ehk 4%. 9 kuu kokkuvõttes oli Baltikumi jäätisesegmendi käive 1,5% võrra väiksem eelmise aasta samast perioodist, segment tervikuna jäi 2011.aasta 9 kuu tulemusele alla 4,8% võrra.
  Külmutatud toodete müük püsis 3.kvartalis stabiilsena ning 9 kuu kokkuvõttes on tegu 6,4%-list müügikasvu näitava segmendiga. Suurimat kasvu näitavad Läti ja Leedu turg, kerges kasvutempos läheb müük ka Eestis. Suvisele ajale iseloomulikult olid populaarsed erinevad külmutatud liha- ja kartulitooted, plaanipäraselt läks ka aedviljade müük, ja seda nii jae- kui Horeca sektorites.
  Kala ja kalatoodete segmendi käivet jäi ka 3.kvartalis mõjutama langev toorkala hind, mis omakorda mõjutab ka Premia poolt Soomes müüdava lahtise värske kala hinnataset. Küll aga kasvas 2012.a. 9 kuu kokkuvõttes müük tonnides ja seda 3,3% võrra.
  Käesoleva aasta kolmandas kvartalis kasvasid kõigi Balti riikide ja Vene turu käibed, sealjuures tegi kõnealusel perioodil Premia sihtturgudest suurima käibe Eesti turg, edestades senist kvartaalset käibeliidrit Soomet 1,1 miljoni euroga.
  Eesti turu käive kasvas vaadeldaval perioodil võrreldes 2011.aasta sama perioodiga 2,5% võrra. Positiivne üllatus tuli ka Venemaalt, kus selle turu käive kasvas 2012.a. 3.kvartalis võrrelduna 2011.a. sama perioodiga 13% võrra. 2012. aasta 3. kvartalis kasvasid võrrelduna 2011.aasta sama perioodiga ka Läti ja Leedu käibed, vastavalt 6,8% ja 6,4%.
  2012.a. 9 kuu kokkuvõttes on võrreldes 2011.a. sama perioodiga enim ehk 5% võrra kasvanud Läti turu käive, järgnevad Leedu ja Eesti turud vastavalt 3,9%-lise ja 2%-lise käibeparanemisega. 2011.aasta resultaadile jäävad sel perioodil alla Soome 7,6%-ga ja Venemaa 12,2%-ga.
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kai Realo: riigi konkurentsivõime ei teki üleöö, ka majandust tuleb juhtida
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Rootsi seljatas inflatsiooni ja hakkab majandust toetama
Rootsi rahandusministri Elisabeth Svantessoni sõnul on võitlus inflatsiooniga võidetud ja valitsus saab nüüd oma fiskaalpoliitikat muuta.
Rootsi rahandusministri Elisabeth Svantessoni sõnul on võitlus inflatsiooniga võidetud ja valitsus saab nüüd oma fiskaalpoliitikat muuta.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Külm kaup püsib tänavu endiselt kuum: jäätisetootja tegi mais rekordkäibe
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Esinemine on alati ebamugav. Kolm nippi, mis annavad publiku ees julgust juurde
Esinemine on meie jaoks alati kriisiolukord. Me ei saa muuta seda, et esinemine on ebamugav ja riskantne, aga me saame väga hästi valmistuda selleks, et meie ebamugavus ei segaks publikut.
Esinemine on meie jaoks alati kriisiolukord. Me ei saa muuta seda, et esinemine on ebamugav ja riskantne, aga me saame väga hästi valmistuda selleks, et meie ebamugavus ei segaks publikut.
Neste lahkus Rohetiigrist. Vastastikku jagatakse teravaid süüdistusi
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Maailma autohiidudele tootev firma tegi käiberekordi. „Mis siin öelda, eks ikka tuleb rahul olla“
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
EL lisas 27 Vene varilaevastiku alust sanktsioonide nimekirja
Euroopa Liit lisas täna sanktsioonide nimekirja 27 Venemaad abistanud laeva, peamiselt nafta- ja gaasitankerid. Üks sanktsioneeritud laevadest on parasjagu Eesti majandusvetes ankrus.
Euroopa Liit lisas täna sanktsioonide nimekirja 27 Venemaad abistanud laeva, peamiselt nafta- ja gaasitankerid. Üks sanktsioneeritud laevadest on parasjagu Eesti majandusvetes ankrus.
Norra meretuuleparkide arendaja paneb Saaremaa külje all püsti sada tuulikut
Rahvusvaheline meretuuleparkide arendaja ja Norra omanikega Deep Wind Offshore võitis enampakkumisel Saaremaa külje all asuva Saare 2.1 mereala.
Rahvusvaheline meretuuleparkide arendaja ja Norra omanikega Deep Wind Offshore võitis enampakkumisel Saaremaa külje all asuva Saare 2.1 mereala.