Indrek Kald • 2. november 2012 kell 7:57

Sotsid: linna korterid võileivahinnaga müügis

Tallinn müüb enam kui 300 linnale kuuluva korteri üürnikele turuhinnast kuni poole odavamalt.

Linnavolikogu sotside fraktsiooni liikme Lauri Laatsi sõnul on korterite massmüügi ainus eesmärk teenida linnavõimule valimisteaastaks rohkem raha, kokku ligi viis miljonit eurot. "Samas oleks turuhinnaga müües nende korterite koguhind ligi 12 miljonit eurot," märkis ta.

Lisaks ei lühenda müük Laatsi kinnitusel linna ülipikka korterijärjekorda, kus on jätkuvalt üle 3000 inimese. "Korterite massmüük toob küll ajutuselt linnale tulu, kuid vähendab samas oluliselt linna iga-aastast üüritulu. Tundub, et Elmar Sepa vaim elab linnasüsteemis edasi," sõnas ta.

Korterite hindamisvalemi kinnitas linnavalitsus tänavu jaanuaris. Sotside hinnangul tuleb linnal korterite odavmüügi asemel pakkuda välja konkreetne plaan, kuidas tagada elamispind korterijärjekorras olevatele inimestele.

Eelmiste kohalike valimiste eel müüs Tallinna linnavalitsus sundüürnikele linnakortereid peaaegu olematu raha eest. Samas tehti korterisaajatele väidetavalt ettepanek liituda Keskerakonnaga, teatasid sotsid.

Kahel viimasel linnavolikogu istungil otsustati Keskerakonna häältega juba mõnekümne korteri otsustuskorras müük Nõmmel, Mustamäel, kesklinnas ja Lasnamäel.

Hetkel kuum