Kaisa Gabral • 6. november 2012 kell 7:18

Krimelte: meil oli september hea kuu

Keemiatööstusettevõttel Krimelte oli september küll hea kuu, kuid ettevõtte tegevjuhi Alar Salumi sõnul on nüüd järgnemas pigem rahulikud kuud.

”Mina seda väita ei julgeks, et september mingi pöördepunkt oli. Samas oli september meil väga hea kuu. Kuid meil on sellel aastal veel teisigi häid kuusid olnud, et...ma seda pöördepunkti väidet kommenteerida ei oska, kuid võin kinnitada seda, et september oli väga hea kuu meil,” märkis Salum.

SEB majandusanalüütik Ruta Arumäe märkis möödunud nädalal, et tööstustoodangu mahud on viimasel aastal olnud pidevalt väiksemad, kui möödunud aastal, kuid septembris toimus pööre. ”Viimasel kuul on toimunud töötlevas tööstuses elavnemine ning tööstustoodangu mahud pöörasid positiivseks. See kinnitab ühtlasi ka juhtivindikaatorite poolt prognoositud pööret elavnemise suunas kolmanda kvartali jooksul," märkis Arumäe.

”Meie äri on väga hooajaline. Ehituskeemia, mida meie toodame ja müüme, selle müügiperiood on märtsist novembrini. September langeb sellesse hooaega sisse, oktoober oli ka veel hea kuu. Aga november on juba madalam, detsember veel väiksem ja jaanuar, veebruar on üldse vaiksed kuud. Kui me enda mätta otsast vaatame, siis meid ootab ees vaikne ja rahulik periood, kuid see on täiesti loomulik, sest see on aastast aastasse nii olnud,” märkis Salum ja lisas, et Krimelte äri on olnud ka aastal 2012 kasvutrendis.

 

 

 

 

Hetkel kuum