• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Oktoobri populaarseim traktorimark on John Deere

  Kuigi sügiskuud pole põllutehnika müüjatele juba traditsiooniliselt teab mis suurte käibenumbritega aeg, läks läinud oktoobris siiski kaubaks kokku 44 põllumajandustraktorit, lisaks müüdi ka viis kombaini.

  Peaaegu pooled müüdud traktoritest olid rohelised John Deere´id, nendest omakorda kõige minevamaks osutusid oktoobris mudelid JD 5100M ja JD 6930, mida müüdi kumbagi neli masinat. Muide esimene neist on Eestis viimastel aastatel kõige rohkem müüdud lääneriikides toodetud traktor, mida John Deere´i Eesti edasimüüja Stokker Agri müüb praegu hinnaga 34 900 eurot.
  Tegemist on JD M-seeria võimsaima, 16-käigulise 100hobujõu suuruse võimsusega universaalse farmeritraktoriga, millega annab teha pea kõiki keskmise mahuga talutöid, alates põlluharimisest lautade teenindamise ja väiksemate metsatöödega.
  JD 6930 suudab arendada 155 hj ning on tänu sellele mõeldud ka üksjagu intensiivsemate põllutööde tegemiseks. 
  John Deere´i tehnikat müüb Eestis tänavu Äripäeva hulgikaubanduse TOPi võitnud ASi Mecro tütarfirma OÜ Stokker Agri. Mecro suuromanik on ärimees Ando Aron, kellele selle ettevõtte kaudu kuuluvad veel puidutöötlemisseadmeid müüv AS Nava, tööriistade hulgimüügifirma Floratech, põllumajandustehnika oste rahastav Stokker Finance ning Leedus ja Lätis paiknevad esindused. 
  Uuematest tegijatest täiendas läinud kuul Eestimaa põllumeeste traktoriparki Lõuna-Koreas toodetud TYM, mille soetas üks Harjumaa ja üks Läänemaa agrofirma. TYM T1003 on seda marki traktoritest võimsaim, neljaliitrine diiselmootor arendab kuni 100 hj. Traktoril on hüdrosüsteem võimsusega 57,3 l/min, liikumiskiirus on kuni 40 km/h.
  Registreeritud traktorite nimistusse mahtus ka John Deere Gator HPX, mis tegelikult on oma olemuselt nelja ratta veoga maastikusõiduk – midagi ATV ja väikese džiipi vahepealset.  
  Teraviljakombainidest müüdi kaks RSM-tüüpi masinat, kaks Case IH-d ja üks Claas.
  Kõige võimsam oktoobris müüdud traktor oli 360hobujõuline John Deere 8360R, mille hind läheneb 200 000 eurole.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Suured kasvufirmad vedasid USA turgude taastumist
USA aktsiaturud lõpetasid tänase kauplemispäeva tubli tõusuga, millele aitas kaasa Apple’i, Tesla ja teiste suurte kasvuaktsiate kallinemine. Optimismi aitasid taastada tugevad jaemüüginumbrid, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid tänase kauplemispäeva tubli tõusuga, millele aitas kaasa Apple’i, Tesla ja teiste suurte kasvuaktsiate kallinemine. Optimismi aitasid taastada tugevad jaemüüginumbrid, vahendab Reuters.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Eesti saab leevendada inflatsiooni mõju, hinnatõusu ennast pidurdada on raske
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.