Kaisa Gabral • 19. november 2012 kell 10:47

Lembit Lump: Eesti ametiühingud on nõrgad

Kodumaja ASi juhatuse esimehe Lembit Lumpi sõnul on Eestis ametiühingud nõrgad ja nende tegevus pole konstruktiivne.

Äripäev küsib täna päevaküsmusena, kas nõrgad ametiühingud on Eesti majanduse trump.

"Raske vastata sellele, ma pole suur ametiühngute sõber. Mina näen ametiühingute tegevust oma töös siis, kui me kas Taanis või Norras ehitisi püstitame ja nende suhteliselt destruktiivne tegevus paistab seal välja. Meie vaatame seda pilguga, et hoolimata nende tegutsemisest lipu all, et hoolitakse tööatajast jms, tehakse sageli oma tegevusega töötajale hoopis kurja," vastas Lump ja lisas, et samas on mõistlik ja konstruktiivne opositsioon, mida ametiühingud ettevõtjatele/organisatsioonidele pakuvad, igati hea.   

"Eestis ma pole ametiühingutega kokku puutunud. Mul on kõrvaltvaataja pilk ja selle põhjal, missugused sõnavõtud meedias on avaldatud, võin öelda, et mulle tundub nende tegevus Eestis mitte just eriti konstruktiivne, kohati isegi kiuslik ning võib öelda, et nad on nõrgad," lisas Lump.

 

 

 

 

 

Hetkel kuum