Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Londonis saab keskmise korteri rentida 1550 euroga

  Suurbritannias on korterite renditasud tõusnud. Londoni keskmine korterirent oli oktoobris 1240 naela ehk 1546 eurot, vahendab Bloomberg.

  HomeLeti indeksi kohaselt on rent kerinud 2009. aasta oktoobriga võrreldes 32 protsenti. Toona oli keskmine rent 940 naela kuus. Ülejäänud Ühendkuningriigis on 2009. aastaga võrreldes rendihind tõusnud vaid seitse protsenti.
  „Paranev majandus loob nõudlust ja abiks on nii siseriiklik kui rahvusvaheline migratsioon,“ ütles Savillsi analüüsimeeskonna direktor Yolande Barnes.
  Suurbritannias meelitavad tõusnud rendid investoreid ostma laenurahaga eluasemeid, et neid välja rentida. See omakorda on kütnud üles spekulatsioone.  Eluasemelaene anti kolme suvekuu jooksul kuni septembrini välja 4,2 miljardit naela - see on rekord alates 2008. aasta kolmandast kvartalist, kui eluasemeturg kokku kukkus.
  Buumist on tulu lõiganud ka pangatöötajad. Vivek Jeswani sai kogemata rendikinnisvara omanikuks, kuna Deutsche Bank suunas ta kaks nädalat pärast Londonis Baker Streetile korteri ostmist tööle New Yorki. Nüüd on ta tagasi Baker Streeti korteris, mis on tema parim vara. Ta tahab osta veel ühe korteri väljarentimiseks.
  „Teisi nii atraktiivseid investeeringuid ei ole ja on turvaline, kui saad vajadusel ka seda vara ise kasutada,“ ütles 36aastane, nüüd China Construction Banki Suurbritannia riskijuhina töötav Jeswani. „Siin on hea üle viieprotsendine tootlus ja olles Londoni keskosas, on sul nõudlust nii kodumaalt kui välismaalt.“
  Jeswani ostis oma esimese korteri Baker Streetil 1999. aastal 100 000 naela eest ja plaanib nüüd kulutada 1,35 miljonit naela uuema eluaseme ostuks, kuhu ise sisse kolida ning seejärel praegune eluase välja rentida.
  Tema ühe magamistoaga Baker Streeti korteri nädalarent on 395 naela. Seda on vähem kui Chelsea piirkonna keskmine 475 naela või lähedalasuva Knightsbridge’i 550 naela.
  Rendikorterite nõudlus on kasvanud, kuna tüüpiliselt esimese eluaseme ostjalt nõuab linn 25protsendist omafinantseeringut. Halifaxi andmetel on keskmine omafinantseering 57 175 naela, mida on enam kui topelt võrreldes riigi keskmisega.
  Savills prognoosis, et 2017. aastaks tõusevad Londoni rendid 26,4 protsenti. Londoni parimate piirkondade Knightsbridge’i ja Belgravia korterrendid peaksid tõusma vastavalt 24 ja 18,2 protsenti.
 • Hetkel kuum
Kai Realo: riigi konkurentsivõime ei teki üleöö, ka majandust tuleb juhtida
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Rahagurude välimääraja: keda usaldada? Vaata suurest tabelist, kes mis hinnaga nõu jagab!
Kust rahatarkust ammutada, kui on soov oma finantsiline tulevik kindlustada? Üksi alati kaugele ei jõua, seega investeerimise ja laiemas mõistes rahatarkuse puhul saab appi võtta kogenud investorid, kel igaühel oma stiil ja nišš. Teeme asja selgeks!
Kust rahatarkust ammutada, kui on soov oma finantsiline tulevik kindlustada? Üksi alati kaugele ei jõua, seega investeerimise ja laiemas mõistes rahatarkuse puhul saab appi võtta kogenud investorid, kel igaühel oma stiil ja nišš. Teeme asja selgeks!
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Plaan küps: väikefirmadele terendavad soodsamad laenud
KredExi ja EASi ühendasutus tahab pakkuda mikro- ja väikeettevõtetele laenu võtmisel käendust, et nad saaksid finantseeringu parematel tingimustel. Plaan pole veel pankades vastu võetud, aga küpseb.
KredExi ja EASi ühendasutus tahab pakkuda mikro- ja väikeettevõtetele laenu võtmisel käendust, et nad saaksid finantseeringu parematel tingimustel. Plaan pole veel pankades vastu võetud, aga küpseb.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Esinemine on alati ebamugav. Kolm nippi, mis annavad publiku ees julgust juurde
Esinemine on meie jaoks alati kriisiolukord. Me ei saa muuta seda, et esinemine on ebamugav ja riskantne, aga me saame väga hästi valmistuda selleks, et meie ebamugavus ei segaks publikut.
Esinemine on meie jaoks alati kriisiolukord. Me ei saa muuta seda, et esinemine on ebamugav ja riskantne, aga me saame väga hästi valmistuda selleks, et meie ebamugavus ei segaks publikut.
Neste lahkus Rohetiigrist. Vastastikku jagatakse teravaid süüdistusi
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Maailma autohiidudele tootev firma tegi käiberekordi. „Mis siin öelda, eks ikka tuleb rahul olla“
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Norra meretuuleparkide arendaja paneb Saaremaa külje all püsti sada tuulikut
Rahvusvaheline meretuuleparkide arendaja ja Norra omanikega Deep Wind Offshore võitis enampakkumisel Saaremaa külje all asuva Saare 2.1 mereala.
Rahvusvaheline meretuuleparkide arendaja ja Norra omanikega Deep Wind Offshore võitis enampakkumisel Saaremaa külje all asuva Saare 2.1 mereala.
Kaubavedajad kaotavad Koidula piiripunkti öise sulgemisega: „Uusi turge pole nii lihtne leida!“
Tarneajad pikenevad, kui Koidula piiripunkt lõpetab ööpäevaringse töö, hoiatavad kaubavedajad.
Tarneajad pikenevad, kui Koidula piiripunkt lõpetab ööpäevaringse töö, hoiatavad kaubavedajad.