• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  8,5% Nortalist LHV pensionifondidele

  LHV Pensionifondid XL, L ja M omandasid 8,5% osaluse Baltikumi suurimas IT-ettevõttes Nortal (endise nimega Webmedia).

  „Hindame Nortali panust Eesti IT-sektori arengusse ning ekspordi suurendamisse, samuti Nortali ambitsiooni kasvada börsivalmis ettevõtteks,“ kommenteeris investeeringut pensionifondide fondijuht Andres Viisemann.
  Nortali juhatuse esimehe Priit Alamäe sõnul on LHV soliidne investor. „Pensionifondidele seatavad ranged nõuded näitavad, et oleme ettevõttena jõudnud tasemele, kus oleme piisavalt stabiilne ja läbipaistev, et sellest latist üle hüpata. Lubame omalt poolt anda parima, et tulevaste pensionäride pensionipõlv mööduks võimalikult muretult.“
  LHV juures kogub teise samba pensioni üle 104 tuhande inimese ehk iga kuues kogumispensioniga liitunu. LHV pensionifondid on Eestisse investeerinud 21% oma varadest ehk 49 miljonit eurot.
  Nortal on Baltimaade suurim tarkvaraarendusettevõte, mis loob peamiselt rätsepatööna tehtud lahendusi era- ja avaliku sektori klientidele Eestis, Leedus, Põhjamaades, Venemaal, Pärsia lahe riikides, Aafrikas ja mujal.
  Nortal teenis 2011. aastal 34,6 miljoni eurose käibe juures 3,89 miljonit eurot kasumit.
  5. oktoobril andis Nortal Eesti pikaagne juht Taavi Kotka tervislikel põhjustel oma koha üle Priit Alamäele. Kotka lubas, et loobub ühes Nortalist lahkumisega ka talle kuuluvatest ettevõtte aktsiatest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Tallinna börs lõpetas nädala napi miinusega
Tallinna börs sulgus reedel 0,08% punases. Languse tegid läbi ka Vilniuse börs ja Riia börs, kaotades vastavalt 0,98% ja 0,01%. Bencmark indeks langes 0,32%.
Tallinna börs sulgus reedel 0,08% punases. Languse tegid läbi ka Vilniuse börs ja Riia börs, kaotades vastavalt 0,98% ja 0,01%. Bencmark indeks langes 0,32%.
Kodulavastus - nipp, mis aitab müügile ja üürile kaasa
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.
Intervjuu Prantsuse kaubandusministriga: Euroopa Liit peab tooma tööstused tagasi koju
Euroopa Liidu liikmesriikide majandused peavad mitte üksnes taastama pandeemia-eelse kasvujõu, vaid väljuma globaalsest viiruskriisist rohelisema ja iseseisvamana. See aga tähendab, et ka kaubandussuhted tuleb kriitilise pilguga üle vaadata.
Euroopa Liidu liikmesriikide majandused peavad mitte üksnes taastama pandeemia-eelse kasvujõu, vaid väljuma globaalsest viiruskriisist rohelisema ja iseseisvamana. See aga tähendab, et ka kaubandussuhted tuleb kriitilise pilguga üle vaadata.