Raivo Sormunen • 22. november 2012 kell 13:36

Swedi pensionifondidel kaudne investeering Nortali aktsiates

Swedbanki investeerimisfondide juht Loit Linnupõllu sõnul on ka nende pensionifondid kaudselt investeerinud börsil mittenoteeritud Eesti IT-firmasse Nortal.

Linnupõllu sõnul on Swedbanki pensionifondid Nortalisse investeerinud läbi regionaalsete private equity fondide investeeringute nagu Alpha CEE II / Enterprise Venture Fund I.

Swedbanki kõige populaarsem K3 pensionifond oli paigutanud tänavuse aasta 30. juuni seisuga näiteks Alpha CEE II fondi 7,03 miljonit eurot ehk 2% fondi varadest.Linnupõld täpsustab, et antud fond on sel aastal Nortalisse veel miljon eurot juurde investeerinud. „Meie tänane alternatiivsete investeeringute (private equity, kinnisvara) väärtus on umbes 53 miljonit eurot, mis moodustab ligikaudu 9% aktsiariski võimaldavate pensionifondide koguinvesteeringutest. Meie otsused sõltuvad üldisest turuolukorrast ja atraktiivsetest investeerimisvõimalustest turul, aga täna näeme selle varaklassi osakaalu edasist kasvu lähiaastatel,“ ütles Linnapõld.

Täna teatas LHV, et ostis 1,98 miljoni euro eest oma teise pensionisamba fondidesse 8,5 protsendise osaluse Eesti IT-firmas Nortal (vana nimega Webmedia).

Hetkel kuum