Ave Lepik • 23. november 2012 kell 14:21

Tuntud narvalasel süttis öösel taas auto

Ööl vastu kolmapäeva põles Narvas Kreenholmi rajoonis Nissan Qashqai, mis kuulub linnas tuntud perekonnale.

Põhjarannik kirjutuab, et päästjad kustutasid põlengu 22 minutiga ning inimesed kannatada ei saanud. Kallis Nissan Qashqai aga hävis põlengus. Auto kuulub Narvas tuntud perekonnale, kellele säärane öine auto süttimine pole esmakordne kogemus.

Ida politseiprefektuuri pressiesindaja Jelena Filippova sõnul oli kahjusummaks seekord 17 322 eurot – see on uue Nissan Qashqai ligilähedane hind. “Alustatud on kriminaalmenetlus võõra vara kahjustamise või hävitamise asjas, millega kaasnes olulise kahju tekitamine,” ütles Filippova.

Põhjarannik selgitas välja, et põlenud auto kuulub Narva endisele aselinnapeale Sofia Homjakovale, kes on lähedastes suhetes Narva linnavolikogu liikme ning Narva tootmis- ja logistikapargi juhi Vadim Orloviga. Orlovil on tänavu ja ka mullu lõhutud ja põletatud Mercedese maasturit, mis oli vormistatud tema elukaaslase nimele.

Kommentaaris väljaandele väitis Orlov teadvat, kes need kuriteod toime pani. “Nagu eelminegi kord, arvan, et süütamise korraldas Eduard Starikov. Nii püüab ta mulle kätte maksta selle eest, et avalikustasin tema mahhinatsioonid töötute ümberõppeks eraldatud töötukassa rahaga,” teatas Orlov.

Starikovilt kommentaari saada ei õnnestunud, sest ta viibib tõenäoliselt välismaal.

Avalikult Starikovi süüdistav Orlov on vabariikliku tasandi spetsialist äriprojektide kirjutamise alal, ta on kümmekond aastat juhtinud MTÜd Narva Ettevõtluse Arendusühing, mille juhatuse koosseisu kuulub tänavu ka Starikov. Orlov juhib praegu Ida-Viru Tööstusalade Arendamise SA struktuuri kuuluvat Narva tootmis- ja logistikaparki ning kuulub Narvast Ivangorodi autoosade tööstusele tööjõudu vahendava MTÜ Baltic Consulting juhatusse. Aastail 1999 ja 2009 valiti Orlov Narva linnavolikogu liikmeks. Ta kuulub Keskerakonda.

Hetkel kuum