Indrek Kald • 28 jaanuar 2013

Lipstok valitigi Haapsalu aukodanikuks

Haapsalu linnavolikogu valis reedel Haapsalu aukodanikuks endise Eesti Panga presidendi Andres Lipstoki, kes sai hääletusel 12 häält 21st.

Volikogu keskerakondlasest esimees Jaanus Karilaid tegi Lipstoki kandidatuuri esitajale Raimond Lunevile ettepaneku eelnõu tagasi võtta, et tulla järgmisel aastal teema juurde tagasi, ent Lunev ei pidanud seda õigeks, kirjutas Lääne Elu.

Lunev ütles, et Eestis on kombeks inimest kohe süüdistama hakata, keegi ei mäleta enam, et inimene on 50 aastat head teinud mitte ainult endale, vaid kogu Eestile ja Haapsalu linnale.

"Kui täna poolt hääletate, olete tulevikus õnnelikud," lubas oma sõnavõtus Lipstokki kaitsnud Tiit Moor linnavolinikele. Tema sõnul ei ole Haapsalul vastu panna kedagi teist sellise kaliibriga inimest kui Lipstok.

Hetkel kuum