Rivo Sarapik • 1. veebruar 2013 kell 5:55

Kallas: mina pole VEB fondi kohta midagi valetanud

Euroopa Komisjoni asepresident ja endine Eesti Panga president Siim Kallas ütles Eesti Päevalehele antud intervjuus, et ei ole VEB fondi asjaolude ja selle ümber toimunu kohta avalikkusele valetanud ning ta ei saa aru, milles teda süüdistatakse.

Möödunud nädalal kirjutas Kallas Postimehes, et  tal puudus kokkupuude VEB Fondiga nii dokumentide võltsimise ajal kui ka aastaid hiljem.

"Pärast pangakriisi lahendamist kaotasin VEB Fondi ja tema tegevuse korraldamise vastu huvi, sest mulle oli üheselt selgeks saanud, et me midagi Vnešekonompangast kätte ei saa," seisis Kallase kolumnis. "Seetõttu ei tegelenud ega tea ma midagi selleteemalisest kirjavahetusest."

Siim Kallas oli Eesti Panga president aastail 1991-1995.

 

Hetkel kuum