Marta Jaakson • 28. veebruar 2013 kell 9:52

EAS võib täna saada uue juhi

Tänasel EASi nõukogu koosolekul arutatakse, kes vahetab välja praeguse juhatuse esimehe Raul Paruski, kelle ajutine ametiaeg on kohe lõppemas.

Parusk ühegi kandidaadi kohta kommentaari ei andnud, ent nentis, et sellele annab vastuse nõukogu koosolek. „Arvan, et peate küsima nõukogu käest, kelle nad valivad. Koosolek on täna. Seal seda uue kandidaadi asja arutatakse,” kommenteeris Parusk.

Tänane Eesti Ekspressi sahinarubriik pakub uueks EASi juhks Unicredit Bank Eesti filiaali juhti Taavi Lauri. EAS kommunikatsioonikoordinaator Merilin Pärli ütles, et ei kinnita ega lükka seda ümber, kuna tal puudub info uue kandidaadi kohta.

EASi nõukogu liiget Cinzia Siigi ei õnnestunud Äripäeval telefonitsi tabada.

Praegune juhatuse esimees Raul Parusk võttis ametikohustused vastu kolmeks kuuks ning plaanib pärast ametiaja lõppu naasta varasemate toimingute juurde, milleks on finants- ja juhtimis konsultatsioonid. „Plaanin tegelda sama asjaga, millega enne tegelesin. Kui ma EASi tulin, siis ütlesin, et tulen siia ajutiselt ning et plaan on veebruaris-märtsis ära lõpetada,” rääkis Parusk.

Parusk töötas 1998-2003 Hansabank Grupi juhatuse liikmena ja Hansapank Eesti peadirektorina ning oli „Vaata Maailma" projekti initsiaator ja juht. Pärast pangast lahkumist on ta tegelnud Eesti kõrgtehnoloogilise ettevõtte AS LDI sidusettevõtte tegevuse käivitamisega Põhja-Ameerika turul, olnud 2005-2007 Eesti suurima haldus- ja hooldusteenuseid pakkuva ettevõtte ISS Eesti juhatuse esimees ja 2007-2009 Ukraina juhtiva kaubanduskeskuste arendaja Expert Capital Management peadirektor.

Septembrist 2009 pakub ta rahvusvahelisi finants- ja juhtimiskonsultatsioone, olles viimastel aastatel tegev peamiselt Venemaa ja Ukraina turul.

 

 

Hetkel kuum