Marta Jaakson • 1. märts 2013 kell 11:17

Korobeinik: EASi uue juhi palk on liiga suur

EASi nõukogusse kuuluva Andrei Korobeiniku hinnangul on EASi uus juht Taavi Laur küll tugev juht, kuid tema 6300eurose palgaga on siiski üle pingutatud.

Eile valituks osutunud ning alates 1. juulist ametisse asuva Taavi Lauri palk on EASi juhina 6500 eurot, millele lisandub veel autokompensatsioon ligi 500 eurot. See sissetulek ületab näiteks peaminister Andrus Ansipi 3999eurose palga. 

Nõukogu esimees Cinzia Siig kommenteeris, et arvestades EASi eelarvet, organisatsiooni suurust ja tähtsust Eesti majandusele on selline lihtsalt tänane hea tippjuhi palgatase. “Nagu öeldud, on tippjuhi leidmine läbirääkimiste tulemus, mitte vähempakkumine,” ütles Siig.

Korobeinik nentis samuti, et palk on suures organisatsioonis vaat et tähtsaimgi argument. “Arvan, et selline palk on probleem. Kui tegemist oleks erafirmaga, siis olukord oleks kindlasti teistsugune, aga kuna tegemist on avaliku sektoriga, siis tekitab see avalikule sektorile korraliku palgasurve,” nentis ta. Tulist arutelu palganumbri teemal tema sõnul nõukogu koosolekul eile ei toimunud.

Küll aga peab Korobeinik Taavi Lauri väga tugevaks juhiks: "Tundub, et ta on tõepoolest väga tugev juht. Eks aeg näitab, kas meil on õigus või mitte."

Siig lisas, et inimeste liikumine erasektorist avalikku sektorisse on pigem positiivne ning seda eriti EASi puhul, kelle kliendid suuresti tulevadki just erasektorist. Siig ootab uuelt juhilt vastutust ja efektiivsust.

Nõukogu sõlmis Taavi Lauriga lepingu neljaks aastaks.  

Hetkel kuum