Ave Lepik • 9. oktoober 2013 kell 11:40

Vangis istuv ettevõtja ei saanud luba valimistel kandideerida

Maksukuriteo eest vangis istuv Valga ettevõtja Raivo Paala soovis kohaliku omavalitsuse volikogu valimistel üksikkandidaadina kandideerida, kuid teda ei registreeritud.

Paala jätsid registreerimata Tartu linna valimiskomisjon ja vabariigi valimiskomisjon, kuna tal puudub kandideerimisõigus, sest ta on kuriteos süüdi mõistetud ja kannab vanglakaristust, kirjutas ERRi uudisteportaal.

2011. aasta jaanuaris tunnistas kohus Paala süüdi maksukelmuses suures ulatuses ning mõistis talle aastase vanglakaristuse. Sama kohtuotsusega rahuldati ka riigi tsiviilhagi ning mõisteti Paalalt riigile 104 859,39 eurot.

Justiitsministeeriumi andmetel asus Paala karistust kandma alles mullu 10. oktoobril ning tema karistusaeg lõppeb homme.

Hetkel kuum