• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ebatavalised majandusindeksid

  Iga kuu või kvartal avaldatakse erinevaid majandusnäitajaid, mis peegeldavad juba olnud sündmusi. Kuid meie ümber käib elu iga päev ning selleks, et aru saada, kuhupoole majandus liigub, tuleb teinekord ainult pisut tähelepanelikumalt ringi vaadata.

  Pole saladus, et majanduslanguse või -tõusuga muutuvad ka inimeste hoiakud ning käitumine. Kui langus toob endaga kaasa pessimismi ja kulutuste vähendamise, siis tõus optimismi ning kulude suurendamise.
  Need, kes tahavad hoida kätt majanduse pulsil, kuid ei söanda oodata järgmise kvartali aruannet või igakuist töötuseraportit, võiksid jälgida ehk pisut ebatavalisemaid majandusnäitajaid, millel on aastate jooksul siiski üpriski suur kaal olnud.
  Kõik, mis hiilgab, ei ole kuld ning ainult ühe indikaatori vaatamisest ei saa majandusest täielikku pilti. Kuid väikesi vihjeid hetkeolukorrast võivad ebatavalised indikaatorid anda ja seda enne igakuiste majandusraportite avaldamist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.