Rivo Sarapik • 15. oktoober 2013 kell 7:33

Targa äri linna omanik laieneb Norras

Ülemiste City suurarendaja Technopolis Ülemiste ASi emafirma Technopolis Plc ostis Norras 220 mln eurose ärilinnaku.

Tehing tehti Norra ettevõtte IT Fornebu Properties AS-iga (ITFP ja tehingu eeldatavaks läbiviimise ajaks on 2013. aasta detsembri lõpp, teatas Technopolis Ülemiste.

Fornebu ärilinnak paikneb kuus kilomeetrit Oslo kesklinnast lääne pool Baerumi valla Fornebu rajoonis, mis on üks Suur-Oslo kõige kiiremini kasvavaid äri- ja elurajoone, kus paiknevad selliste Norra suurettevõtete nagu Telenor ja Aker Solutions ning Statoili peakontorid.

„Linnakute vahelises koostöös avaneb Eesti ettevõtjatel soodne võimalus leida huvitavaid äripartnereid Skandinaaviast või võtta osa koostööprojektidest näiteks perspektiivikal tehnoloogia ja teaduse suunal,“ Technopolis Ülemiste ASi juhatuse esimees Gert Jostov.

Technopolis Plc haldab kaheksat ärilinnakut Soomes, linnakut Tallinnas, Vilniuses, St. Peterburis ja nüüd ka Oslos.

Hetkel kuum